Vertaiskeskustelijapalvelu

Vertaiskeskustelijapalvelu

Onko oppilaitoksessasi nuori tai onko sinulla asiakas, joka pohtii sukupuoltaan tai sukupuolen ilmaisuaan? Onko hänellä kysymyksiä sukupuolen moninaisuudesta, joihin et ammattilaisena osaa vastata? Tai onko sinulla asiakas, jonka läheinen on sukupuoleltaan moninainen, esimerkiksi transihminen?

Transtukipisteeltä on mahdollista tilata koulutettu vertaiskeskustelija tapaamaan sukupuoltaan pohtivaa henkilöä tai transihmisen läheistä, joka kaipaa vertaisen tapaamista. Tapaamisen kesto on 45 minuuttia ja tapaamisia yhdelle henkilölle on enintään kaksi. Tapaaminen järjestetään ammattilaisen vastaanottotiloissa ja mukana tapaamisessa voi olla esimerkiksi kouluterveydenhoitaja, kuraattori tai muu työntekijä. Keskustelun tarkoituksena on tarjota mahdollisuus peilata omaa sukupuoltaan sekä lisätä myönteisiä tulevaisuudennäkymiä. Vertaiskeskustelija kertoo oman tarinansa liittyen sukupuoleen/sukupuolettomuuteen tai sukupuoleltaan moninaisen läheisenä elämiseen ja antaa mahdollisuuden kysyä sukupuoleen liittyviä kysymyksiä. Palvelu on maksuton.

Tällä hetkellä sukupuoleltaan moninaisia vertaiskeskustelijoita on tavattavissa pääkaupunkiseudulla, Oulussa, Porissa, Rovaniemellä ja Turussa. Sukupuoleltaan moninaisten veretaiskeskustelijoiksi koulutettuja läheisiä on tavattavissa pääkaupunkiseudulla, Kainuun seudulla ja Turussa. Tavoitteenamme on laajentaa toiminta kattamaan koko Suomen.

Kysy lisää palveluohjaajaltamme:

Miska Salakka, miska.salakka(at)seta.fi

Esitteet

Vertaiskeskustelijapalvelu [PDF]

Vertaiskeskustelija_nuorelle [PDf]

Transtukipiste

Pasilanraitio 5 (toinen kerros)
00240 Helsinki

Toimistolle kuljetaan hissillä Pasilanraition puolelta, jossa ovisummeri sijaitsee. Käynti on esteetön. Toimistolle pääsee myös Fredriksberginkadun puolelta portaita pitkin. Ilmoitathan etukäteen henkilökunnalle, mikäli käytät jälkimmäistä reittiä.

Setan Transtukipiste l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design