Vertaiskeskustelijakoulutus 25.-26.8.2018

Oletko transsukupuolinen, intersukupuolinen, muunsukupuolinen, transvestiitti tai esimerkiksi sukupuoleton? Vai oletko transihmisen läheinen ja haluaisitko olla tueksi muille läheisille? Transtukipiste ylläpitää vertaiskeskustelijapalvelua, jossa ajatuksena on tarjota sukupuoltaan pohtiville, transihmisille ja intersukupuolisille sekä heidän läheisilleen mahdollisuus tavata vertaishenkilö ja keskustella sukupuoleen liittyvistä asioista. Vertaiskeskusteluja järjestetään valtakunnallisesti, eli voit tulla mukaan vertaiskeskustelijaksi riippumatta siitä, millä paikkakunnalla Suomessa asut. Aivan erityisesti tarvitsemme vertaiskeskusteluja pienille paikkakunnille!

Tapaamisia on yksi tai kaksi aina kunkin tuettavan kanssa ja yhden keskustelun kesto on tunti. Vertaiskeskustelijana voit määrittää itse sen, kuinka paljon haluat vertaiskeskustelukeikkoja. Voit esimerkiksi hyvin sitoutua vain pariin keikkaan vuodessa.
Vertaiskeskustelijaksi voi ryhtyä, mikäli on käsitellyt määrin omaan sukupuoleen liittyvät asiat pitkälle eikä itsellä ole tuen tarvetta liittyen sukupuoleen tai tilanteeseen läheisenä. Esimerkiksi jos olet käymässä sukupuolenkorjausprosessia, niin toivomme, että korjausprosessisi on takana päin ja siitä on jonkin verran aikaa (mielellään vuosi tai enemmän). Tämän rajauksen teemme huolehtiaksemme vapaaehtoistemme hyvinvoinnista ja jaksamisesta.

Koulutus vertaiskeskustelijoille järjestetään Helsingissä Setan ja Transtukipisteen tiloissa Helsingin Länsi-Pasilassa 25.-26.8.2018. Maksamme pitkänmatkalaisille matkakulut edullisimmalla julkisella kulkuvälineellä sekä tarvittaessa majoituskulut. Koulutukseen osallistuminen on pakollista, jotta voimme taata vertaiskeskustelijoiden oman jaksamisen vapaaehtoistoiminnassa.

Mikäli kiinnostuit vertaiskeskustelijana toimimisesta, niin täytä  hakemus 12.8.2018 mennessä. Ilmoitamme koulutukseen valituille 15.8. mennessä heidän saaneen koulutuspaikan.

Pahoittelut, tähän uutiseen ei voi kommentoida.

Transtukipiste

Pasilanraitio 5 (toinen kerros)
00240 Helsinki

Toimistolle kuljetaan hissillä Pasilanraition puolelta, jossa ovisummeri sijaitsee. Käynti on esteetön. Toimistolle pääsee myös Fredriksberginkadun puolelta portaita pitkin. Ilmoitathan etukäteen henkilökunnalle, mikäli käytät jälkimmäistä reittiä.

Setan Transtukipiste l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design