Transtukipisteen ryhmät

Transtukipisteen ryhmätoiminta on tarkoitettu kaikille sukupuoltaan pohtiville, transihmisille, intersukupuolisille ja heidän läheisilleen. Löydä oma ryhmäsi ja tule rohkeasti mukaan! Jos haluat kysyä tarkemmin ryhmistä, pohdit mikä ryhmä sopisi parhaiten juuri sinulle tai jos haluat ehdottaa uutta ryhmää, ole yhteydessä Transtukipisteen sosiaalipsykologiin tai muihin työntekijöihin.

Transtukipisteellä on asiakkaille tarkoitettu pukeutumistila, jossa on mahdollista vaihtaa asua ja meikata. Tila on käytettävissä toimiston aukioloaikoina sekä ryhmäiltoina (noin puoli tuntia ennen ryhmän alkua, kun ryhmästä vastaava on saapunut paikalle).

Ryhmän kokoontuvat pääasiassa Helsingissä Setan tiloissa osoitteessa Pasilanraitio 5, 2 kerros. Katso kokoontumiset tapahtumakalenterista.

Kahvi-ilta
Dream Wear Clubin kahvi-illat
Postprosessiryhmä
Sateenkaarisenioriryhmä
Pienten lasten leikkiryhmä ja vanhempien vertaistukiryhmä
Sukupuoleltaan moninaisten ja sukupuoltaan pohtivien nuorten ryhmä
Naisten ja feminiinien ryhmä
Miesten vertaisryhmä
Muunsukupuolisten ryhmä
Muunsukupuolisten yhteisölliset teeillat
Läheisten ryhmä
Kumppaneiden ja puolisoiden ryhmä

Puun takaa -vertaisryhmä kriisivaiheessa oleville transihmisten puolisoille
Uusi ryhmä?

Lisätietoa ryhmistä antaa:

Eepu Autere

sosiaalipsykologi
eepu.autere[at]seta.fi,
p. 050-303 1522  tai hänen poissa ollessaan
muut työntekijät


Kahvi-ilta

Kahvi-ilta on tarkoitettu kaikille niille, jotka ovat joskus pohtineet omaa sukupuoltaan sekä heidän läheisilleen. Tervetulleita ovat esimerkiksi transihmiset, intersukupuoliset, sukupuolettomat, sukupuolikapinalliset tai muuten vaan sukupuoltaan pohtivat.

Kahvi-illan on tarkoitus tarjota turvallinen tila vapaaseen oleskeluun ja keskusteluun, joka ei ole ohjattua. Paikalle saa tulla myös vain kuuntelemaan. Ryhmän alussa esittäydytään lyhyesti. Paikalle saa tulla myöhemminkin.

Paikalle saa tulla juuri sellaisena kuin on. Ryhmän keskustelut ovat luottamuksellisia ja paikalla kunnioitetaan kaikkien oikeutta määritellä itsensä tai olla määrittelemättä itseään mitenkään sekä oikeutta käyttää itsestään sitä nimeä, jota haluaa. Sinun ei tarvitse kertoa itsestäsi yhtään sen enempää kuin haluat.

Tule kanssamme nauttimaan keskustelusta ja tarjolla olevista kahvista, teestä, kekseistä ja vihanneksista!

Kevään 2017 kahvi-illat joka toinen torstai seuraavina päivinä klo 19-21:

12.1.

26.1.

9.2.

23.2.

9.3.

23.3.

Poikkeuksista pyritään ilmoittamaan täällä ja Transtukipisteen Facebook-sivuilla.

Katso kokoontumiset tapahtumakalenterista.

DreamWearClubin kahvi-illat

Transvestiittiyhdistys DreamWear Club järjestää kahvi-illan joka kuukauden toisena maanantaina ja neljäntenä tiistaina klo 19.00-21.00 Transtukipisteellä transvestiiteille ja heidän läheisilleen.

Katso DWC:n tapahtumakalenterista DWC:n kahvi-iltojen aikataulut.

Postprosessitapaamiset

Onko sukupuolenkorjauksesi jo ohi? Onko se ollut ohi jo ainakin pari vuotta? (Määrittele itse, mitä ohi oleminen tarkoittaa.) Onko vielä jotain, josta haluaisit jutella aiheesta muiden kanssa? Postprosessitapaamiset on tarkoitettu niille sukupuolenkorjauksensa läpikäyneille, jotka haluavat pohtia vertaistuellisesti elämää prosessin jälkeen. Tapaamisten teemat valitaan yhdessä keskustellen osallistujien tarpeiden mukaan. Teemoina on käsitelty muun muassa prosessin jälkeistä sosiaalista asemaa, suhdetta lääketieteellisiin hoitoihin ja suhdetta omaan menneisyyteen.

Keväällä 2017 postprosessitaaaminen järjestetään perjantaina 10.3.klo 18-20 ja 28.4. klo 18-20

Setan toimistolla Transtukipisteellä, Pasilanraitio 5, 2. kerros. Lisätietoja voit kysellä Transtukipisteen palvleuohjaajalta Miskalta numerosta 050 371 6899 tai miska.salakka[at]seta.fi.

Sateenkaarisenioriryhmä

Sateenkaarisenioreille tarkoitettu avoin ja luottamuksellinen ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa lauantaisin klo 15–17 Palvelutalo Kantin Pysäkin tiloissa. Pal­velutalo sijaitsee Töölössä hyvien kulkuyhteyksien varrella osoitteessa Humalistonkatu 4, 00250 Helsinki.

Ryhmän jatkosta tiedotetaan vuoden 2017 alussa. Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Ryhmä on tarkoitettu seniori-ikäisille ja sitä lähestyville. Tar­koituksena on tarjota turvallinen tila keskustella ohjaajien johdolla. Ryhmä on luonteeltaan ver­taistuellinen ja sen aikana keskustellaan osallistujille tärkeistä aiheista. Uusien on helppo tulla mukaan, ja joka ryhmäkerran alussa käydään kuulumiskierros. Toimintaa suunnitellaan yhdessä osallistujien toivei­den mukaisesti. Ryhmän periaatteisiin kuuluvat luottamuksel­lisuus, itsemäärittely- ja itsemäärittelemättömyysoikeus sekä kunnioittaminen.

Ohjaajina toimivat Setan ja Transtukipisteen työntekijät.

Lisätietoja antaa Yhdenvertainen vanhuus -projektin projektikoordinaattori Ville Valkeamäki: puh. 044 218 0676
ville.valkeamaki[at]seta.fi

seta.fi/yhdenvertainen-vanhuus

 

Pienten lasten leikkiryhmä ja vanhempien vertaistukiryhmä

Onko lapsesi päiväkoti- tai kouluiässä ja miettii sukupuoltaan?
Transtukipiste ja Sateenkaariperheet ry järjestävät yhteistyössä sukupuoleltaan erityislaatuisten lasten vertaistapaamisia keväällä 2017 seuraavina päivinä:

Lauantaina 18.3. klo 11-13.30

Lauantaina 6.5. klo 11-13.30

Tapaamiset ovat Sateenkaariperheiden tiloissa osoitteessa Hämeentie 29A, 7. kerros.

Uudet lapset ja vanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita!

Tiedossa tutustumista, leikkiä ja juttelua. Pidetään ensin esittäytymiskierros, jossa sekä lapset että vanhemmat ovat mukana. Sitten jakaudumme lasten ja aikuisten ryhmiin.

Lapsille on oma ohjelmaa Sateenkaariperheiden Kaisa Niittysen, Transtukipisteen palveluohjaaja Miska Salakan sekä vertaisohjaajan kanssa. Vanhemmille pidetään samaan aikaan vertaiskeskustelupiiri, jota ohjaa Transtukipisteen sosiaalityöntekijä Maarit Huuska. Lisätietoja antaa Maarit: puh. 050 913 3278
maarit.huuska[at]seta.fi

 

Sukupuoleltaan moninaisten ja sukupuoltaan pohtivien nuorten vertaistukiryhmä

Nuorten ryhmä on tarkoitettu noin 15-21 -vuotiaille sukupuoleltaan moninaisille ja sukupuoltaan pohtiville nuorille. Ryhmä kokoontuu noin kerran kuussa sunnuntaisin klo 14-17 Transtukipisteellä ja noin kerran kuussa maanantai-iltaisin klo 17-19 Snellussa. Nuorten ryhmä on avoin ryhmä, johon voi tulla myös kesken vuoden (ei ilmoittautumista). Keskusteluteemat ja ryhmän toteuttamistavat vaihtelevat ryhmäläisten toiveiden mukaan. Ryhmän periaatteisiin kuuluvat luottamuksellisuus, itsemäärittely- ja itsemäärittelemättömyysoikeus ja kunnioittaminen. Osallistua voi sillä tavalla kuin itselle on luontevaa, puhumispakkoa ei ole. Jos ryhmään tulo jännittää, voi halutessaan ottaa mukaan luotetun ystävän. Ryhmää ohjaavat Transtukipisteen Eepuii, Snellun Lennu ja vertaisohjaajat. Kevään 2017 tapaamiset ovat

Transtukipisteellä (Setan toimisto, Pasilanraitio 5, 2. kerros) sunnuntaisin klo 14-17

su 26.2.

su 2.4.

su 7.5.

su 28.5.

Snellussa (Toinen Linja 8) maanantaisin klo 17-19 (HUOMAA MUUTTUNUT PÄIVÄ JA KELLONAIKA!)

ma 23.1.

ma 6.2. 

ma 13.3.

ma 24.4. 

ma 15.5.

19.6.

lisätietoja antavat :

eepu.autere@seta.fi, 050-3031522

leena.korhonen@evl.fi, 050-3839419

 

Jos sinulla on kysyttävää ryhmästä tai haluat rohkaisua ensimmäiseen käyntiin, meilaa eepu.autere[at]seta.fi tai soita Eepuiille (puhelinaika torstaisin klo 15.15-17) p. 050 303 1522  tai kysy Skypen kautta (Lisää Skype-kontakteihisi käyttäjä Eepu Transtukipiste ja käytä yhteydenottoon pikaviesti-toimintoa) tai soita Lennulle p. 050-3839419.

Katso kokoontumiset tapahtumakalenterista.

Naisten ja feminiinien ryhmä

Ryhmä kokoontuu kerran kuussa lauantaisin klo 16-18. Ryhmään tullaksesi sinun ei tarvitse kokea itseäsi naiseksi, ryhmä on tarkoitettu yhtälailla transsukupuolisille naisille kuin transgender-naisille ja niille, jotka pohtivat mahdollista naiseuttaan. Tapaamisissa keskustellaan päivänpolttavista / omaa mieltä askarruttavista kysymyksistä. Ryhmä on vertaistuellinen ja sen aikana keskustellaan osallistujille tärkeistä aiheista. Ryhmän periaatteisiin kuuluvat luottamuksellisuus, itsemäärittely- ja itsemäärittelemättömyysoikeus sekä kunnioittaminen.

Kevään 2017 tapaamiset kerran kuussa lauantaisin klo 16-18 seuraavina päivinä:

28.1., 25.2., 25.3., 29.4., 27.5.

Ryhmän ohjaajina toimivat Eepu Autere ja Kaija Kopra.

 

Katso kokoontumiset tapahtumakalenterista.

Miesten vertaisryhmä

Ryhmä on tarkoitettu niille, jotka kokevat olevansa tai pohtivat olevansa transmiehiä. Ryhmässä käsitellään sukupuolta, kokemusta sukupuolesta ja mahdollisia sukupuolen korjaushoitoja sekä kohtaamisia läheisten ja muiden ihmisten kanssa. Tavoitteena on mahdollistaa ryhmässä nousevien teemojen käsittely vertaistuellisesti, jotta ymmärrys ja jaksaminen voivat lisääntyä. Ryhmä kokoontuu kerran kuussa lauantaisin klo 14-17. Kevään 2017 päivämäärät ovat:

21.1., 18.2., 18.3., 29.4., 20.5.

Yleensä tapaamiset ovat Setan toimistolla Pasilassa, mutta silloin tällöin tapaamiset voivat olla muuallakin. Mikäli tapaamiset ovat jossain muualla, siitä ilmoitetaan täällä ja Transtukipisteen Facebook-sivulla.

Ohjaajana toimii Mio Kivelä, jolta voi kysyä lisätietoa

mio.kivela[at]gmail.com tai p 041 5070533.

Katso kokoontumiset tapahtumakalenterista.

Muunsukupuolisten ryhmä

Ryhmä kokoontuu kerran kuussa. Ryhmään tullaksesi sinun ei tarvitse ajatella olevasi muunsukupuolinen, sukupuoleton, transgender, genderqueer, genderfluid tai yhtään mikään. Jos haluat yhdessä muiden kanssa pohtia omaa, ehkäpä epätyypillistä sukupuolikokemustasi, tämä ryhmä on tarkoitettu sinulle. Kävijöiden toiveista voimme vertaistuellisen keskustelun lisäksi toisinaan tehdä jotakin toiminnallista, kuten esimerkiksi painaa paitoja tai esitellä lempikirjojamme liittyen sukupuolen moninaisuuteen. Erityisistä teemoista informoimme edellisessä ryhmätapaamisella sekä nettisivuilla. Ryhmän periaatteisiin kuuluvat luottamuksellisuus, itsemäärittely- ja itsemäärittelemättömyysoikeus sekä kunnioittaminen.

Ryhmä kokoontuu keväällä 2017 seuraavina päivinä:

lauantaina 18.2. klo 11-13
lauantaina 18.3. klo 15-17
perjantaina 28.4. klo 18-20
lauantaina 3.6. klo 12-14

Katso kokoontumiset tapahtumakalenterista.

Läheisten ryhmä

Vanhempien ja muiden läheisten ryhmä tapaa kerran kuussa perjantaisin klo 18-20. Kevään 2017 tapaamiset ovat:

27.1., 24.2., 17.3., 21.4., 2.6.

Ryhmä on ensisijaisesti tarkoitettu sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten vanhemmille, mutta myös muut sukulaiset (sisarukset, sedät, tädit, kummit jne.) ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan. Kumppaneille ja puolisoille on oma, erillinen ryhmänsä. Ryhmässä keskitytään aiheisiin, jotka ovat tärkeitä osallistujille. Ryhmän periaatteisiin kuuluu luottamuksellisuus sekä omien ja toisten rajojen kunnioittaminen. Ryhmän ohjaajina toimivat Transtukipisteen työntekijät.

Katso kokoontumiset tapahtumakalenterista.

Kumppaneiden ja puolisoiden ryhmä

Kumppaneiden ja puolisoiden ryhmään ovat tervetulleita kaikki sukupuoleltaan moninaisen henkilön, kuten transihmisen, muunsukupuolisen, intersukupuolisen, transvestiitiin tai sukupuoltaan pohtivan kanssa suhteessa olevat ja seurustelua harkitsevat sekä eronneet. Voit tulla ryhmään sellaisena kuin olet. Ryhmässä on turvallista jakaa niin iloja kuin surujakin. Käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia. Ryhmän periaatteisiin kuuluvat luottamuksellisuus ja itsemäärittelyoikeus sekä omien ja toisten rajojen kunnioittaminen.
Ryhmässä keskustellaan läsnäolijoille ajankohtaisista aiheista. Painopiste on kumppanin / puolison omissa ajatuksissa, tunteissa ja kokemuksissa. Käsiteltyjä aiheita ovat muun muassa:

  • seksuaalisuus ja seksuaali-identiteetti
  • oma sukupuoli-identiteetti
  • ”kaapista tulo”: ratkaisut transprosessista ja -taustasta kertomisen suhteen
  • prosessiin liittyvät käytännön asiat, esimerkiksi hormonien vaikutukset ja lääkäritapaamiset
  • perhe- ja parisuhdekäsitykset sekä lapset
  • suhteet vanhempiin, työkavereihin jne.
  • suhteen hoitaminen, eroaminen, eri ratkaisut

Kumppaneiden ja puolisoiden ryhmä kokoontuu kerran kuussa lauantaisin klo 12-14 seuraavina ajankohtina keväällä 2017:

28.1., 25.2., 25.3., 29.4., 27.5.

Paikalle voi tulla jo klo 11.45 vapaamuotoisen kuulumisten vaihdon sekä kahvin keiton ja tilan järjestelyn merkeissä. Ryhmä on avoin, eikä siihen tarvitse ilmoittautua, joten voit tulla mukaan myös kesken kauden, käydä tutustumassa ryhmään kertaluonteisesti tai käydä ryhmässä vain silloin tällöin.

Katso kokoontumiset tapahtumakalenterista.

 

Puun takaa -vertaisryhmä kriisivaiheessa oleville transihmisten puolisoille

Tuliko kumppanin tai puolison transasia sinulle puun takaa? Tule jakamaan, miltä se tuntuu ja pohtimaan omia tarpeitasi tilanteessa. Haluat ehkä etsiä uusi tapoja jatkaa suhdetta ja miettiä, mitä tämä suhde merkitsee itselle, mitä siitä saa ja mitä haluaa antaa. Haluat ehkä löytää ja vahvistaa omia rajojasi oppia ilmaisemaan niitä suhteessasi. Tai haluat saada tilaa eropohdinnalle tai työstää jo tapahtunutta eroa. Yhdessä voidaan miettiä myös sitä, miten kumppanin transihmisyys on mahdollisesti vaikuttanut kokemukseen omasta sukupuolesta. Ryhmässä keskustellaan niistä asioista, mitkä ryhmäläisille ovat tärkeitä. Ohjaajina toimivat Transtukipisteen Maarit ja vapaaehtoinen Heini

Ryhmä kokoontuu keväällä kaksi kertaa:

perjantaina 10.3. klo 18-20

perjantaina 28.4. klo 18-20

 

Uusi ryhmä?

Puuttuuko Transtukipisteen toiminnasta jokin ryhmä jota kaipaat? Ehdota rohkeasti uutta ryhmää Transtukipisteen sosiaalipsykologille eepu.autere[at]seta.fi ja kerro toiveistasi. Haluaisitko itse ryhtyä ryhmän ohjaajaksi? Lisää vapaaehtoistyöstä kohdasta vapaaehtoiseksi. Transtukipisteellä toimii useita omatoimiryhmiä, joita vetävät vertaisohjaajat. Vertaisohjaajat saavat Transtukipisteeltä koulutusta ja ohjausta.

Transtukipiste

Pasilanraitio 5 (toinen kerros)
00240 Helsinki

Toimistolle kuljetaan hissillä Pasilanraition puolelta, jossa ovisummeri sijaitsee. Käynti on esteetön. Toimistolle pääsee myös Fredriksberginkadun puolelta portaita pitkin. Ilmoitathan etukäteen henkilökunnalle, mikäli käytät jälkimmäistä reittiä.

Setan Transtukipiste l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design