TransHelsinki

TransHelsinki

TransHelsinki-tapahtumia on vuonna 2017 marraskuussa usealla viikolla. Ohjelmasta lisätietoa Facebook-sivulla. Tapahtuma järjestetään pienimuotoisempana aiempiin vuosiin verrattuna. Päivitetty 17.10.

Torstai 16.11.
Transtukipisteen kahvi-ilta

Lauantai 18.11.
Transtukipisteen yhteisöseminaari, Kaapelitehdas

Sunnuntaina 19.11.
Transtukipisteen saunailta

Maanantai 20.11.
Transgender Day of Remembrance (TDOR) -tilaisuutta vietetään vuoden aikana väkivallan uhreina kuolleiden transihmisten muistolle. Tilaisuus alkaa klo 18. Paikka ja ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.

Tiistai 21.11. klo 17–19
Sukupuolivähemmistöön kuuluvat vanhemmat ja vanhemmuudesta haaveilevat -vertaisryhmä. Tapaaminen transihmisille, muunsukupuolisille, sukupuolettomille ja intersukupuolisille, jotka toimivat vanhempina tai haaveilevat vanhemmuudesta. Ohjaajina toimivat Transtukipisteen kouluttamat Sateenkaariperheet ry:n vapaaehtoiset ohjaajat Emil ja Petri. Ohjaajistosta löytyy omakohtaista kokemusta sekä sukupuoli- että seksuaalivähemmistöön kuulumisesta ja monenlaisista perhemalleista. Tule tapaamaan vertaisiasi ja keskustelemaan heidän kanssaan ryhmässä! Hämeentie 29, 00500 Helsinki

Muuta ohjelmaa viikkojen aikana:

Tyttöpoikatyttöpoikatyttö-näyttelyssä 4.10.–31.12.2017 kerrotaan neljän suomalaisen transnuoren tarinat heidän itsensä ja heidän perheidensä kertomina. Ajatus näyttelystä lähti liikkeelle valokuvaaja Nina Doddin omasta ensireaktiosta kun hän kuuli tuttavaperheensä alle 10-vuotiaan pojan ilmoittaneen että hän on tyttö ja alkoi pitää hametta ulkona. Paikka: Galleria Bronda, Annankatu 16, 00120 Helsinki

Tietoa TransHelsingistä

TransHelsinki on vuosittainen valtakunnallinen tapahtuma, jota on järjestetty vuodesta 1993. Tapahtuma on suunnattu kaikille, joita sukupuolen moninaisuus omassa elämässä koskettaa, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä kaikille niille, jotka haluavat tietää enemmän sukupuolen moninaisuudesta. TransHelsingin yhteydessä järjestetään sekä kaikille avoimia seminaareja että tietyille kohderyhmille suunnattuja ohjelmanumeroita, kahvi-iltoja ja keskustelutilaisuuksia.

Vuodesta 2010 lähtien TransHelsingin yhteydessä vietetään myös kansainvälistä viharikoksen uhrina kuolleiden transihmisten muistopäivää,Transgender Day of Remembrance, jota vietetään aina 20.11.

Transtukipiste

Pasilanraitio 5 (toinen kerros)
00240 Helsinki

Toimistolle kuljetaan hissillä Pasilanraition puolelta, jossa ovisummeri sijaitsee. Käynti on esteetön. Toimistolle pääsee myös Fredriksberginkadun puolelta portaita pitkin. Ilmoitathan etukäteen henkilökunnalle, mikäli käytät jälkimmäistä reittiä.

Setan Transtukipiste l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design