TransHelsinki liikuttaa, laulattaa ja koskettaa

TransHelsinki liikuttaa, laulattaa ja koskettaa

 

TransHelsinki on sukupuolivähemmistöjen valtakunnallinen tapahtuma, jossa on transihmisille ja heidän lähipiirilleen suunnattua ohjelmaa sekä kaikille avoimia seminaareja 17.­–22.11.2015. Tapahtuma sijoittuu marraskuun viikolle, jolloin vietetään kansainvälistä viharikosten uhreina kuolleiden transihmisten muistotilaisuutta (TDOR).

Keskiviikkona kokoonnutaan Amnestyn Suomen osaston toimistolle työpajaan pohtimaan argumentointia itsemääräämisoikeuden puolesta sekä katsomaan dokumentti Se vaan on koko maailma klo 18.00 alkaen. Perjantaina eduskunnan HLBTI-verkosto ja Seta järjestävät paneelikeskustelun translaista klo 10 ja iltapäivällä klo 14–16 kuulemme Kisahallilla alustusten sarjan urheilusta ja yhdenvertaisuudesta.

Viikon aikana järjestetään tapaamisia perheille, nuorille, puolisoille sekä perinteiset Dreamwear Clubin ja Transtukipisteen kahvi-illat. Lauantaina ja sunnuntaina huolletaan kehoa ja mieltä kevyen liikunnan parissa. Perjantaina ja lauantaina on mahdollisuus syventyä myös seksuaalisuuteen. TransHelsingin kruununa on lauantain yhteisöseminaari, jossa sukupuolivähemmistöjen luovuus ja ääni kuuluvat kirkkaana.

TransHelsingin pääbileet järjestetään yhteistyössä Feministisen foorumin kanssa Mascotissa (Neljäs Linja 2). Bileet ovat avoimet kaikille sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen tai muuhun henkilön ominaisuuteen katsomatta. Pääbileiden upeasta ohjelmasta vastaavat Transforces ja FemF.

TransHelsingin tapahtumat ovat suunnattuja kaikille, joita sukupuolen moninaisuus omassa elämässä koskettaa, eri alojen ammattilaisille sekä niille, jotka haluavat tietää enemmän sukupuolen moninaisuudesta.

TransHelsingin tapahtumia järjestävät Seta ja sen Transtukipiste, Trasek ry, Dreamwear Club ry, Amnestyn Suomen osasto, Sateenkaariperheet ja Transforces. Tapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia ja esteettömiä.

Tapahtuman kotisivut: http://transhelsinki.fi

OHJELMASSA 2015:

 

TIISTAI 17.11.

12.00–13.30 Nettiluento: Miten transihmiset tekevät lapsia (Sateenkaariperheet)

Luennon voi seurata suorana osoitteessa www.perheaikaa.fi ja tallenne on katsottavissa keskiviikosta 18.11. alkaen.

19.00–21.00 DWC:n kahvi-ilta, Pasilanraitio 5, 2 krs. (DWC)

KESKIVIIKKO 18.11.

18.00–21.00 Puolesta, muttei vastaan! Argumenttityöpajan aiheena transihmisten itsemääräämisoikeus. Työpajassa muodostetaan perusteluja ja vastauksia ärsyttäviin kysymyksiin, kuten: Miksi ilmoittamisen pitäisi riittää sukupuolen juridiseen vahvistamiseen? Argumenttityöpajan ohessa esitetään Jaana Pirskasen dokumenttielokuva Se vaan on koko maailma. Järjestää: Amnestyn Suomen osasto & Sateenkaariverkosto.

Paikka: Amnestyn toimisto, Hietaniemenkatu 7 A. Sisäänkäynti toinen kerros, esteetön sisäänkäynti 3 krs. Tilaisuudessa tarjoillaan virvokkeita, kahvia, teetä ja pientä purtavaa.

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/503663716474541/

Tiloihin on esteetön pääsy. Tiloissa on esteetön wc. Avustavat koirat ovat tervetulleita kohteeseen.

TORSTAI 19.11.

 

17.00–18.30 Kahvitteluhetki transihmisten puolisoille, Pasilanraitio 5, 2 krs. (Transtukipiste/vapaaehtoiset)

19.00–21.00 Transtukipisteen kahvi-ilta, Pasilanraitio 5, 2 krs. (Transtukipiste/vapaaehtoiset)

PERJANTAI 20.11.

10–11.30 Paneelikeskustelu translaista, Kansalaisinfo (Eduskunnan hlbti-verkosto/Seta)
Lisätietoa tapahtumasta julkaistaan myöhemmin!

14.00–16.00 Urheilun syrjimättömyys (DWC), Töölön kisahalli

Yhdenvertaisuuden toteutumista urheilun parissa tarkastellaan kuuden alustuksen kautta tässä Dreamwear Clubin seminaarissa. Alustuksia pitävät muun muassa Minna-Maaria Lax (DWC), Hanna Huumonen ja Salla-Maija Hakola (Yhdenvertainen vanhuus -projekti, Seta). Tarkempi ohjelma ja tilan esteettömyystiedot julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

17.00–18.00  Transgender Day of Remembrance (Seta ja Transtukipiste), Narikkatori

TDoR on kansainvälinen transmuistopäivä, jolloin sytytetään kynttilöitä vuonna 2015 väkivallan ja oman käden kautta kuolleiden transihmisten muistoksi. Puheenvuorot: Panu Mäenpää (sis. vuoden 2015 luvut), Trasekin edustaja ja open mic.

18–20 Minä ja seksuaalisuus -tapaaminen (Sinuiksi-hanke / Poikien Talo), Transtukipiste, Pasilanraitio 5, 2 krs.

Mitä kaikkea seksuaalisuus voi olla, mitä se eri muodoissaan on itse kullekin, miten annamme sille lupaa ja miten ilmaisemme sitä? Keskustelemme myös oikeudesta olla aseksuaalinen. Tapaamisen ohjaajina toimivat Jussi Nissinen ja Tommi P. Pesonen.

19.00-24.00 Elokuvia ja sidontaa -ilta (Esitystaiteen keskus, Suvilahti, Puhdistamo, rakennus nro 6, 2.krs)

Wonderlust ja Transforces juhlivat seksin, seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuutta. Illan aikana kokeillaan japanilaista sidontaa sekä katsotaan Buck Angelin dokumenttielokuva “Sexing the Transman”. Kaikki iloisessa ja intohimoisessa seurassa!

Mainos pdf-muodossa: Wonderlust_Tranforces

18.00–00.00 Trasekin baari-ilta

LAUANTAI 21.11.

9.30 Kehonhuoltotunti, Kirjan talo (Kirjatyöntekijänkatu 10 B) (Salla Jaakkola)

Huolletaan kevyesti kehoa ja venytellään ennen yhteisöseminaarin alkua. Mukaan ei tarvitse varata vesipulloa, sillä kyseessä ei ole hikijumppa, mutta kevyeen liikkumiseen sopivat vaatteet ovat suotavat! Oma jumppamatto mukaan, mikäli sellaisen omistat.

10.30–15.00 Yhteisöseminaari, Kirjan talo (Kirjatyöntekijänkatu 10 B) (Transtukipiste)

Ohjelma tarkentuu lähempänä seminaaria. Haluatko tuottaa ohjelmaa yhteisöseminaariin? Ota yhteyttä etusivun lomakkeen kautta tai info[at]transhelsinki.fi.

16.00-20.00 Iltabileisiin valmistautuminen (Pasilanraitio 5, 2 krs.)

Vapaata ajanviettoa transtukipisteellä ennen illan juhlia. Tule tutustumaan yhteisöseminaarissa tapaamiisi ihmisiin ja laittaudu illan juhlaa varten. Ohjelmassa karaokea ja yhteislaulua! Yhteislähtö iltabileisiin Mascottiin.

16.00–20.00 Seksuaalineuvontaa (Pasilanraitio 5, 2 krs.)

Iltabileisiin valmistautumisen ohella Transtukipisteellä on tarjolla seksuaalineuvontaa. Voit luottamuksellisesti keskustella sinua koskettavista seksuaalisuuteen liittyvistä kysymyksistä joko yksin tai yhdessä kumppanin kanssa. Seksuaalineuvojana toimii Tommi P. Pesonen Sinuksi-hankkeesta. Tapaamiset ovat maksuttomia. Voit varata ajan lähettämällä Tommille viestin osoitteeseen tommi.p.pesonen@sinuksi.fi. Paikalle voi tulla myös ilman ajanvarausta.

19.30-02.00 Iltabileet Mascotissa (Neljäs Linja 2)

20:15 Aamu Aurora
21:00 Blondit Amazoonit
21:45 iMi
22:30 Laiskat Silmät
23:00 DJ Maria Katariina (DJ-Duo TissiT)
00:30 SULA// Enfant terrible (DJ)

Ovet aukeavat klo 19:30. Iltabileet 3€ (narikka vapaaehtoinen). K-18. Järjestäjät: Transforces ja FemF

Esteettömyys: Ulko-ovella on kaksi porrasta, joista ensimmäinen on toisesta reunasta korkeimmillaan n. 10 cm korkuinen. Ulko-ovella on pieni kynnys. Mascotin alakerrassa pääsy baaritiskille ja lavan luo on esteetön. Inva-WC sijaitsee alakerran perällä lavan vieressä. Sohva-alueille on n. 15 cm korkuiset kynnykset.

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/905437352872913/

SUNNUNTAI 22.11.

11.00–13.00 Yhteisöllinen metsäkävely Keskuspuistossa

Kaikille avoin ja leppoisa metsäkävely raikkaassa marraskuun ilmassa, mikäli keli sallii (kävelyn perumisesta sään vuoksi ilmoitetaan edeltävänä iltana verkkosivuilla). Lähtöpaikka ilmoitetaan myös myöhemmin. Kävely päättyy Setan toimistolle (Pasilanraitio 5), jossa saatavilla lämmintä juomaa sekä tietopiste liikunnasta ja kehonhuollosta.

12.00–16.00 Intersukupuolisten ryhmän tapaaminen (Juha Kilpiä)

Vertaisryhmä intersukupuolisille on kerran kuussa kokoontuva ja ammatillisesti ohjattu vertaisryhmä. Mikäli sinulla on halu jakaa ja kuulla intersukupuolisuuden mukanaan tuomia kokemuksia, tunteita ja ajatuksia, olet tervetullut mukaan. Ryhmä on luottamuksellinen, voimavarakeskeinen ja vertaisuudesta voimaa ammentava. Ryhmä on osallistujille maksuton. Lisätietoja ryhmästä, ajoista ja paikoista saat ohjaajalta juha.kilpia[at]aktuaali.fi ja Trasekista terhi[at]trasek.fi.

14.00 Nuorten tapaaminen, Pasilanraitio 5, 2 krs. (Transtukipiste)

14.15–16.30 Transihmisten perhetapaaminen Leikkiluolassa (Sateenkaariperheet)

Leikkiluolan touhupisteet ovat käytettävissä. Touhuamisen välissä tutustutaan toisiimme hiukan rauhallisemmissa merkeissä herkkupöydän ääressä. Etukäteisilmoittautuminen toivottavaa tarjottavien ja muiden ennakkovalmistelujen takia: info@sateenkaariperheet.fi.

Leikkiluola/Jaffa Station – Hakanimen tori, Sörnäisten rantatie 2, 00530 Hki.

 

Pahoittelut, tähän uutiseen ei voi kommentoida.

Transtukipiste

Pasilanraitio 5 (toinen kerros)
00240 Helsinki

Toimistolle kuljetaan hissillä Pasilanraition puolelta, jossa ovisummeri sijaitsee. Käynti on esteetön. Toimistolle pääsee myös Fredriksberginkadun puolelta portaita pitkin. Ilmoitathan etukäteen henkilökunnalle, mikäli käytät jälkimmäistä reittiä.

Setan Transtukipiste l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design