TransHelsinki 19.-24.11. nostaa esiin syrjinnän työelämässä ja lainsäädännössä

TransHelsinki 19.-24.11. nostaa esiin syrjinnän työelämässä ja lainsäädännössä

TransHelsinki on sukupuolivähemmistöjen valtakunnallinen tapahtuma, jossa on transihmisille ja heidän lähipiirilleen suunnattua ohjelmaa sekä kaikille avoimia seminaareja. Viikon tavoitteena on nostaa esiin keskeiset ihmisoikeusloukkaukset, joita sukupuolivähemmistöihin kohdistuu, mutta myös antaa ääni luovuudelle, tiedolle ja kokemuksille, joita transihmisten ja intersukupuolisten keskuudessa on.

Tapahtumaviikko pitää sisällään muun muassa keskustelutilaisuuksia, poliittisia puheenvuoroja, bileitä ja kahvi-iltoja, joissa juhlitaan sukupuolen moninaisuutta ja verkostoidutaan ympäri Suomea tapahtumaan saapuvien kanssa. Keskiviikkona iltapäivällä järjestetään muistotilaisuus viharikoksen uhreina kuolleille transihmisille.

Keskiviikkona Amnestyn Suomen osaston järjestämässä seminaarissa ”Itsemääräämisoikeus – Sukupuolen juridinen vahvistaminen ihmisoikeusnäkökulmasta” puhuvat muun muassa valtiosihteeri Ulla-Maija Rajakangas sosiaali- ja terveysministeriöstä, hlbti-asiantuntijaKerttu Tarjamo Euroopan neuvoston LGBT-yksiköstä sekä ruotsalaisen RFSL:n puheenjohtaja Ulrika Westerlund. Seminaarissa kerrotaan Suomea koskevaa ennakkotietoa sukupuolen juridista vahvistamista käsittelevästä Amnestyn kansainvälisestä tutkimuksesta, joka julkaistaan tammikuussa 2014. Seminaaria voi seurata livenä verkossa.

Linkki suoraan lähetykseen seminaarin FB-sivulla: http://www. facebook. com/events/688611247829331/

Torstaina järjestetään Setan toimistolla tilaisuus, jossa Setan ja jäsenjärjestöjen nuoret toimijat kertovat vinkkejä vaikuttamiseen ja ihmisoikeustyöhön. Tilaisuus alkaa klo 15.00.

Tilaisuuden FB-sivu: http://www. facebook. com/events/381274128642395/

Perjantaina valtakunnallisen transvestiittien järjestön Dreamwear Clubin Työelämäseminaarissa Helsingin yliopiston päärakennuksessa puhuvat muun muassa tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen, kansanedustajaTarja Filatov, työelämäasiantuntija Tarja Arkio Akavasta, edustaja TeliaSonerasta sekä toimittaja Henrik Lahtinen Voima-lehdestä ja Setan pääsihteeri Aija Salo. Vapaa pääsy!

Työelämäseminaari FB:ssä: http://www. facebook. com/events/387886661342327/

TransHelsingin tapahtumat ovat suunnattuja kaikille, joita sukupuolen moninaisuus omassa elämässä koskettaa, eri alojen ammattilaisille sekä niille, jotka haluavat tietää enemmän sukupuolen moninaisuudesta.

TransHelsingin tapahtumia järjestävät Seta ja sen Transtukipiste, Trasek ry, Dreamwear Club, Amnestyn Suomen osasto ja Kulttuurikollektiivi Utopia Helsinki. Tapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Koko viikon ohjelma: http://transhelsinki.fi

TransHelsinki Facebookissa: http://www. facebook. com/pages/TransHelsinki/437557386307379

Transtukipiste

Pasilanraitio 5 (toinen kerros)
00240 Helsinki

Toimistolle kuljetaan hissillä Pasilanraition puolelta, jossa ovisummeri sijaitsee. Käynti on esteetön. Toimistolle pääsee myös Fredriksberginkadun puolelta portaita pitkin. Ilmoitathan etukäteen henkilökunnalle, mikäli käytät jälkimmäistä reittiä.

Setan Transtukipiste l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design