Transaiheisia elokuvia tammi- ja maaliskuussa

Doc Point 2013 ja Finnkino tarjoavat transaiheisia elokuvia.

 

Tämänvuotisista DocPointin elokuvista ainakin seuraavat kaksi käsittelevät transaiheita:

Oasis
http://docpoint.info/content/oasis-0
”Jos olisi joku, jota lyödä, jota läimäyttää, jota hakata ja purkaa kaikki se hemmetin turhautuminen, raivo, voimattomuuden tunne, niin tekisin sen”, sanoo Reyna Patricia. Hän on yksi HIV-positiivisista, transsukupuolisista maya-intiaaneista, joiden elämää elokuva Oasis seuraa hätkähdyttävän läheltä.

In-Between Days
http://docpoint.info/content/between-days-0
Jopa Kalkutan ihmismerestä erottuu, jos pukeutuu miehenä naisen vaatteisiin. ”Kolmannen sukupuolen” olemassaoloa on pohdittu maan perinteessä kauan, mutta elämä naisena miehen ruumiissa ja transsukupuolisena tarkoittaa silti syrjityksi tulemista. Tai kuten yksi päähenkilöistä muotoilee: ”Unelmien toteuttaminen on vaikeampaa”.

Katso koko ohjelma:

DocPoint – Helsinki Documentary Film Festival 22.-27.1.2013
http://docpoint.info/

Lisäksi Finnkinoihin on tulossa 8.3.2013 suomalainen fiktiivinen elokuva: Kerron sinulle kaiken
http://www.ses.fi/fi/elokuva.asp?id=1263
http://www.finnkino.fi/Event/299464/

Kerron sinulle kaiken on tarina suurta murroskautta elävästä Maaritista (Klemola) ja ihmisistä hänen lähellään. Maarit on vastikään korjannut sukupuolensa naiseksi. Vihdoin elämä alkaa maistua omalta. Maaritin on kuitenkin avattava menneisyytensä solmut päästäkseen elämässään eteenpäin. Hän haluaa rakentaa suhteen teini-ikäiseen tyttäreensä uudelleen ja päästä taas auttamaan muita ihmisiä. Maarit myös haluaa rinnalleen jonkun, jonka kanssa jakaa onnenhetket, juoksulenkit ja vuoteensa. Kun kohtalo heittää Maaritin tielle Samin (Franzén), näyttää kaikki olevan mahdollista.

Transtukipiste

Pasilanraitio 5 (toinen kerros)
00240 Helsinki

Toimistolle kuljetaan hissillä Pasilanraition puolelta, jossa ovisummeri sijaitsee. Käynti on esteetön. Toimistolle pääsee myös Fredriksberginkadun puolelta portaita pitkin. Ilmoitathan etukäteen henkilökunnalle, mikäli käytät jälkimmäistä reittiä.

Setan Transtukipiste l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design