Seksuaalisuus

Seksi ja trans -oppaan kansi. Kuvituskuva Charley Kåberg.

Transihmisten seksuaalisuus on aihe, josta on haastavaa löytää asiallista tietoa. Koska seksuaalisuus on kuitenkin tärkeä osa monen ihmisen elämää, voi tähän liittyä paljon transihmisten mieltä vaivaavia kysymyksiä: Kuinka voin harrastaa seksiä tuntematta kehodysforiaa tai kehodysforiasta huolimatta? Miten voin kertoa kumppanilleni olevani transsukupuolinen? Minkälaisia sanoja haluan kehostani käytettävän? Muuttuuko seksi korjausleikkausten jälkeen?

Seksi ja trans -opas [pdf] pyrkii tarjoamaan vastauksia näihin kysymyksiin sekä lisäksi käsittelemään perusasiat turvallisesta seksistä. Opas tarjoaa tuoreen ja ajankohtaisen näkökulman sukupuolen moninaisuuteen ja sen kunnioittamiseen tilanteessa, jossa ihminen on usein haavoittuvainen.

Seksi ja trans -opas on tarkoitettu transihmisille sekä heidän kumppaneilleen. Opasta voivat hyödyntää myös ammattilaiset, kuten kouluterveydenhoitajat, seksuaalineuvojat ja psykologit. Tekstin ovat ruotsinkielisestä alkuperäisversiosta kääntäneet ja editoineet Panda Eriksson ja Ami Koiranen.

Tekstissä on käytetty pohjana RFSU/RSFL:n Sex och trans -opasta, joka ilmestyi kesäkuussa 2015 Ruotsissa. Oppaan ovat tuottaneet Transtukipiste, Seta, Hivpoint, Sinuiksi-palvelu ja Transtukiverkosto.

Opas sivuittain [pd]
Opas aukeamittain [pdf]

Opasta voi tilata Setalta tai Hivpointista.

Transtukipiste

Pasilanraitio 5 (toinen kerros)
00240 Helsinki

Toimistolle kuljetaan hissillä Pasilanraition puolelta, jossa ovisummeri sijaitsee. Käynti on esteetön. Toimistolle pääsee myös Fredriksberginkadun puolelta portaita pitkin. Ilmoitathan etukäteen henkilökunnalle, mikäli käytät jälkimmäistä reittiä.

Setan Transtukipiste l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design