Ammattilaisille

Mikäli tarvitset neuvoja omien asiakkaidesi kanssa työskentelyyn tai tarvitset konsultaatiota erityisesti terapeuttisissa prosesseissa, voit soittaa johtavalle sosiaalityöntekijä, perheterapeutti Maarit Huuskalle

p. 0509133278 torstaisin klo 13-14.

Asiakkaidesi kanssa työskentelyyn liittyvissä kysymyksissä voit soittaa myös  palveluohjaajalle, psykologille tai sosiaalipsykologille.

Jos haluat työntekijänä pohtia omaa kasvutarinaasi sukupuoleen, tässä kysymyksiä:

Työntekijän kysymyksiä itselleen valmentautuessa kohtaamaan sukupuolen moninaisuutta työssään

Ehdotuksia ja näkökulmia transsensitiiviseen asiakaspalveluun hoitotyössä. 2014

Kirjavinkit:

Saanko olla totta? Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus. Gaudeamus. 2011

APA Yhdysvalloissa on ohjeistanut psykologien käytännön työtä transihmisten ja sukupuolinormeja vastaamattomien ihmisten hoidossa ja tuessa. Ohjeet soveltuvat osittain myös muille ammattiryhmille, kuten sosialityöntekijöille, opettajille ja psykoterapeuteille. Ohessa linkki suomenkieliseen tiivistelmään ja osoite, josta alkuperäinen ohjeistus löytyy englanninkielisenä.

http://www.apa.org/practice/guidelines/transgender.pdf

APA ohjeet psykologeille 2015 (suomenkielinen tiivistelmä, 16 sivua)

Järjestöt:

Seta

Seta ry on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestö.

Transtukipiste on Setan palveluyksikkö sukupuolivähemmistöille läheisineen.

Trasek ry

Trasek on suomalainen sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeus- ja potilasjärjestö.

Dreamwear Club ry (DWC)

DWC on transvestiittien ja heidän läheistensä järjestö ja Setan jäsenjärjestö.

WPATH

The World Professional Association For Transgender Health WPATH on kansainvälinen asiantuntijajärjestö, johon kuuluu tutkijoita ja kliinikkoja: lääkäreitä, psykologeja, psykoterapeutteja, puheterapeutteja ja sosiaalityöntekijöitä eri puolilta maailmaa. He ovat erikoistuneet sukupuolen variaatiota ilmentävien ihmisten hoitoon. Järjestön perusti Harry Benjamin Yhdysvalloissa ja asiantuntijaverkosto oli aiemmin pitkään nimeltään Harry Benjamin´s International Gender Dysphoric Association.

Järjestö antaa tutkimukseen perustuvia hoitosuosituksia aikuisten, lasten ja nuorten sukupuoli-identiteettiongelmien hoidosta ja järjestää aihealueen kongresseja vuosittain. Järjestö julkaisee lehteä The Journal of Transgenderism.

Yhdistykseen kuuluu myös suomalaisia, Transtukipisteen ja sukupuoli-identiteettiklinikoiden työntekijöitä ja Trasekin aktivisteja.

Yliopistolliset sairaalat

Helsingin yliopistollisen keskussairaalan psykiatrian poliklinikan osa Sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikka sekä Tampereen yliopistollisen keskussairaalan psykiatrian poliklinikan trans-työryhmä ovat suomalaisia transihmisiä hoitavia paikkoja.

Transtukipiste

Pasilanraitio 5 (toinen kerros)
00240 Helsinki

Toimistolle kuljetaan hissillä Pasilanraition puolelta, jossa ovisummeri sijaitsee. Käynti on esteetön. Toimistolle pääsee myös Fredriksberginkadun puolelta portaita pitkin. Ilmoitathan etukäteen henkilökunnalle, mikäli käytät jälkimmäistä reittiä.

Setan Transtukipiste l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design