Sukupuolen moninaisuus työelämässä -seminaari

Sukupuolen moninaisuus työelämässä -seminaari


Tapahtuman tiedot


15.11.2016 klo 16.30
Töölön kirjasto, Waltari-sali
Topeliuksenkatu 6, 00099 Helsinki

Tasa-arvolaki uudistui vuoden 2015 alusta. Uudistuksen myötä kielletään syrjintä sukupuoli-identiteetin ja sukupuolen ilmaisun perusteella.

Seminaarin järjestäjät toteuttivat alkuvuonna kyselyn sukupuolen moninaisuutta edustaville ihmisille, jossa kartoitettiin ja taustoitettiin heidän sijoittautumistaan ja asemaansa työmarkkinoilla. Seminaarissa julkaistaan tämän kyselyn keskeiset tulokset. Seminaarissa kuullaan myös teemaan liittyen valmisteltuja puheenvuoroja

Kyselyn tarkoituksena oli hahmottaa mitä tasa-arvolaissa mainittu syrjintä sukupuolen, sukupuoli-identiteetin tai sukupuolen ilmaisun perusteella voi tarkoittaa transihmisille ja intersukupuolisille. Samalla vastausten perusteella pyrittiin hahmottamaan myös sitä, kuinka esiin tulleita ongelmatilanteita on pystytty selvittämään.

Ohjelma:

16.30 Seminaarin avaus

16.30 Työelämäkyselyn tulokset, Anukatariina Solonen, Seta ry:n transpoliittinen toimikunta, DwC ry, kommentointi, keskustelua

17.15 Tasa-arvovaltuutetun toimiston edustaja, kommenttipuheenvuoro Marita Karvinen, Seta ry

17.30 Tapio Bergholm, SAK, kommentointi

17.45 Anu Sajavaara, PALTA ry, kommentointi

18.00 Arja Voipio, Transgender Europen terveiset, kommentointi

18.15 Hanna Leppänen, Trasek ry, kommentointi

18.30 Tilaisuuden yhteenveto ja päättäminen

Kutsumme organisaationne/järjestönne osallistumaan työelämäseminaariin. Toivomme avointa, keskustelevaa ja ratkaisuja löytävää tilaisuutta, jossa kaikkien kokemus ja ääni tulee kuulluksi.

Ei ennakkoilmoittautumista.

Seminaarin järjestää Trasek ry, Dreamwear Club ry ja Transtukipiste.

Lämpimästi tervetuloa!

Transtukipiste

Pasilanraitio 5 (toinen kerros)
00240 Helsinki

Toimistolle kuljetaan hissillä Pasilanraition puolelta, jossa ovisummeri sijaitsee. Käynti on esteetön. Toimistolle pääsee myös Fredriksberginkadun puolelta portaita pitkin. Ilmoitathan etukäteen henkilökunnalle, mikäli käytät jälkimmäistä reittiä.

Setan Transtukipiste l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design