Kumppanien ja puolisoiden ryhmä


Tapahtuman tiedot

Tämä tapahtuma on käynnissä alkaen 29 syyskuu 2018 kunnes 1 joulukuu 2018. Sen seuraava esiintymä on 17.11.2018 12.00


Kumppaneiden ja puolisoiden ryhmään ovat tervetulleita kaikki sukupuoleltaan moninaisen henkilön, kuten transihmisen, muunsukupuolisen, intersukupuolisen, transvestiitin tai sukupuoltaan pohtivan kanssa suhteessa olevat tai seurustelua harkitsevat sekä eronneet. Voit tulla ryhmään sellaisena kuin olet. Ryhmässä on turvallista jakaa niin iloja kuin surujakin. Käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia. Ryhmän periaatteisiin kuuluvat luottamuksellisuus ja itsemäärittelyoikeus sekä omien ja toisten rajojen kunnioittaminen.
Ryhmässä keskustellaan läsnäolijoille ajankohtaisista aiheista. Painopiste on kumppanin / puolison omissa ajatuksissa, tunteissa ja kokemuksissa. Käsiteltyjä aiheita ovat muun muassa:

  • seksuaalisuus ja seksuaali-identiteetti
  • oma sukupuoli-identiteetti
  • suhteen hoitaminen ja oma jaksaminen
  • ”kaapista tulo”: ratkaisut esim. kumppanin transprosessista tai -taustasta kertomisen suhteen
  • prosessiin liittyvät käytännön asiat, esimerkiksi hormonien vaikutukset ja lääkäritapaamiset
  • perhe- ja parisuhdekäsitykset sekä lapset
  • suhteet vanhempiin, työkavereihin jne.
  • eroaminen, eri ratkaisut

Kumppaneiden ja puolisoiden ryhmä kokoontuu neljä kertaa syksyllä 2018 lauantaisin klo 12-14.

Paikalle voi tulla jo klo 11.45 vapaamuotoisen kuulumisten vaihdon sekä kahvin keiton ja tilan järjestelyn merkeissä. Ryhmä on avoin, eikä siihen tarvitse ilmoittautua, joten voit tulla mukaan myös kesken kauden, käydä tutustumassa ryhmään kertaluonteisesti tai käydä ryhmässä vain silloin tällöin.

Kumppaneiden ryhmää ohjaa Transtukipisteen Kuura Autere

Mikäli suhteesi on kriisissä, saatat hyötyä enemmän joko yksilö- tai paritapaamisista työntekijän kanssa tai toisesta puolisoille suunnatusta, Puun takaa -ryhmästä. Ole yhteydessä palveluohjaajaan, niin mietimme yhdessä, mikä palvelu tukisi sinua parhaiten.

Transtukipiste

Pasilanraitio 5 (toinen kerros)
00240 Helsinki

Toimistolle kuljetaan hissillä Pasilanraition puolelta, jossa ovisummeri sijaitsee. Käynti on esteetön. Toimistolle pääsee myös Fredriksberginkadun puolelta portaita pitkin. Ilmoitathan etukäteen henkilökunnalle, mikäli käytät jälkimmäistä reittiä.

Setan Transtukipiste l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design