Suomalaiset intersukupuoliset vihdoin näkyviksi – lue artikkelit ja katso videomme

Suomalaiset intersukupuoliset vihdoin näkyviksi – lue artikkelit ja katso videomme

Setan Tukea intersukupuolisille, keinoja ammattilaisille TIKA-hanke on tuottanut artikkelisarjan, jossa intersukupuoliset kertovat elämästään ja sukupuolestaan. Intersukupuolisten ihmisoikeustilannetta käsiteltiin monipuolisesti seminaarissa toukokuussa.

Kesäkuussa Helsingissä järjestetyn Intersukupuolisuus ja ihmisoikeudet -seminaarin kaikki puheenvuorotallenteet on katsottavissa Setan Youtube-kanavalla. Seminaarin pääpuhujana oli hollantilainen intersukupuolisten OII Europe -järjestön aktivisti Miriam Van der Have. Seminaarissa puhuivat myös lastenkirurgian erikoislääkäri Mika Venhola, Anssi Pirttijärvi Lapsiasianvaltuutetun toimistosta ja Sauli Hyvärinen Lastensuojelun keskusliitosta sekä Intersukupuolisuus.fi-verkostoa Juha Kilpiä Aktuaalista.

”Intersukupuolisuus on ihmisoikeusasia, ei lääketieteellinen asia. Tietoisuus, näkyvyys ja lainsäädäntö ovat intersukupuolisten järjestöjen kolme tärkeintä tavoitetta”, intersukupuolinen Van der Have kertoi.

Setan verkkosivuilla on julkaistu kolme haastatteluartikkelia, joissa intersukupuoliset itse kertovat elämästään, tuen tarpeistaan ja oikeuksiensa toteutumisesta. Haastatteluiden tavoitteena on avartaa intersukupuolisuudesta käytävää keskustelua. TIKA-hankeen koordinaattori Jaana Pirskasen kirjoittama artikkelisarja jatkuu aina, kun uusia haastateltavia löytyy.

”Ole rohkeasti minuun yhteydessä, jos haluat jakaa oman tarinasi tai jos tunnet intersukupuolisen, joka haluaisi mukaan TIKA-hankkeen toimintaan”, Pirskanen kannustaa.

Lisätietoa

Jaana Pirskanen
Tukea intersukupuolisille, keinoja ammattilaisille (TIKA) -hankkeen koordinaattori

p. +358 50 307 0672
jaana.pirskanen@seta.fi

 

 

 

 

Intersukupuolinen Mariaana: “Äitini tiesi asiasta, mutta ei koskaan ollut kertonut minulle”

Mitä on intersukupuolisuus nyt ja mitä se voisi olla vuonna 2030?

Melissa Mäntylä intersukupuoliselta toisille: ”Yhteiskunnassa on vikaa, mutta teissä ei ole”

Aikku Meura: Sukupuolianarkiaa, kiitos!”

 

Transtukipiste

Pasilanraitio 5 (toinen kerros)
00240 Helsinki

Toimistolle kuljetaan hissillä Pasilanraition puolelta, jossa ovisummeri sijaitsee. Käynti on esteetön. Toimistolle pääsee myös Fredriksberginkadun puolelta portaita pitkin. Ilmoitathan etukäteen henkilökunnalle, mikäli käytät jälkimmäistä reittiä.

Setan Transtukipiste l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design