Sukupuolivähemmistönuoret julkaisivat vision turvallisesta Suomesta

Sukupuolivähemmistönuorten toimintayhmä ”Muu, mikä?” julkaisi vision, jonka he toivovat toteutuvan vuoteen 2020 mennessä. Nuorten toimintaa on rahoittanut Euroopan komissio ohjelmansa Youth in Action kautta. Visio esiteltiin TransHelsinki2010 -tapahtuman seminaarissa Tieteiden talolla 20.11.10 lapsen oikeuksien päivänä. Visio luovutettiin myös oikeusministeri Tuija Braxille.

Nuoret toivovat oikeutta turvalliseen kasvuympäristöön, jossa heidän ei tarvitse pelätä henkisen tai fyysisen turvallisuutensa tulevan loukatuksi. He toivovat itselleen ja lähipiirilleen oikeutta tietoon sukupuolen moninaisuudesta. Heille on tärkeää saada määritellä sukupuolensa itse tai jättää se määrittelemättä. He tahtovat oikeuden määrätä ja päättää omasta kehostaan ja kehoon kohdistuvista toimista. He pyytävät tukea myös lähipiirilleen, ettei heidän itse tarvitse yrittää olla läheisten tukihenkilöitä tai keskeisiä tiedon antajia. He toivovat, että aikuiset ottaisivat oikean asiatiedon antamisesta vastuun. He toivovat oikeutta positiiviseen erityiskohteluun erityistarpeidensa perusteella ja oikeutta rakentaa suhdettaan seksuaalisuuteen omista lähtökohdistaan sekä oikeutta mielenterveyspalveluihin, joissa heitä osataan auttaa. He odottavat oikeutta asialliseen ja asiantuntevaan palveluun ja lailla turvattuun asemaan yhteiskunnan tasavertaisina jäseninä.

Visio on tehty nuorten omien kokemusten perusteella. Esite sisältää tarinoita sukupuolivähemmistönuorten elämästä.

Nuorten visio tulee näkyviin klikkaamalla tästä. Esitemuodossa sen voi hakea valtakunnallisen Setan toimistolta sen aukioloaikana.

Transtukipiste

Pasilanraitio 5 (toinen kerros)
00240 Helsinki

Toimistolle kuljetaan hissillä Pasilanraition puolelta, jossa ovisummeri sijaitsee. Käynti on esteetön. Toimistolle pääsee myös Fredriksberginkadun puolelta portaita pitkin. Ilmoitathan etukäteen henkilökunnalle, mikäli käytät jälkimmäistä reittiä.

Setan Transtukipiste l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design