”Stigma – eroon erillisyydestä” koulutus ammattilaisille 24.9.

Seta, Transtukipiste ja Pro-tukipiste ry järjestävät yhteistyössä ammattilaisille tarkoitetun koulutuspäivän ”Stigma – eroon erillisyydestä” 24.9.10 Helsigissä Allergiatalolla.

Koulutus on suunnattu sosiaali-, terveydenhuolto- ja kasvatusalan ammattilaisille, kirkon työntekijöille sekä muille ammattilaisille, jotka työssään kohtaavat stigman kohteeksi joutuvia asiakasryhmiä.

Koulutuksen hinta on 70 €. Ilmoittautumisia vastaanottaa ja lisätietoja koulutuksesta antaa Seta ry:n koulutussuunnittelija Marita Karvinen:marita.karvinen (at) seta.fi tai 040 570 4328.

Päivän aikana pohditaan seuraavia teemoja: Missä stigmassa on kyse? Miten asiakkaan stigmatisoituminen voi vaikuttaa työntekijään? Miten työntekijä voi suojata itseään ja ennaltaehkäistä stigman haitallisia vaikutuksia omaan itseensä ja ammatillisuuteensa? Perustiedon ja-teorian ohella päivän aikana teemaa lähestytään myös ammattietiikan sekä myötätuntouupumuksen näkökulmista. Iltapäivällä on kaksi valinnaista ”Stigman työstö” – työpajaa, joista ensimmäinen keskittyy työstöön yksilötasolla ja toisessa perehdytään teemaan työyhteisötasolla. Mainitsethan ilmoittautuessasi kumpaan työpajaan haluat osallistua.

Ohjelma:

9:00-9:40 Aamukahvi, päivän avaus ja virittäytyminen teemaan

9:40-10:30 Stigman dynamiikka, Maarit Huuska, johtava sosiaali-työntekijä, Transtukipiste

10:30-11.20 Ammattietiikka ja stigma – esimerkkinä työskentely seksityöntekijöiden parissa, Antti Ervasti, Sosiaaliohjaaja / Suunnittelija, Pro-tukipiste ry

11:30-12:30 Myötätuntouupumus ja itsensä suojaaminen, Jaana Kauppinen, toiminnanjohtaja, Pro-tukipiste ry

Lounastauko (omakustanteinen)

13:30-15:30 Työpaja 1: Stigman työstö, yksilötaso, Antti Ervasti jaKatriina Aamunkajo, perhetyönkoordinaattori, Transtukipiste

Työpaja 2: Stigman työstö, työyhteisötaso, Maarit Huuska ja Jaana Kauppinen

15:30-16:00 Päivän koonti, Katriina Aamunkajo, Antti Ervasti, Maarit Huuska ja Jaana Kauppinen

Koulutukseen mahtuu 40 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Transtukipiste

Pasilanraitio 5 (toinen kerros)
00240 Helsinki

Toimistolle kuljetaan hissillä Pasilanraition puolelta, jossa ovisummeri sijaitsee. Käynti on esteetön. Toimistolle pääsee myös Fredriksberginkadun puolelta portaita pitkin. Ilmoitathan etukäteen henkilökunnalle, mikäli käytät jälkimmäistä reittiä.

Setan Transtukipiste l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design