Sarjakuva-albumi kertoo sukupuolen moninaisuudesta

TransHelsinki-viikon lauantaina julkaistiin sarjakuva-albumi, jossa nuoret sarjakuvantekijät kertovat sukupuolen moninaisuudesta.

Tarinoita sukupuolen moninaisuudesta lapsille ja nuorille -albumiin kerättiin sarjakuvia vuoden 2012 aikana. Tarinat vaihtelevat lyhyistä stripeistä pitkiin tarinoihin, joissa käydään koulua, seurustellaan ja haaveillaan.

”Uskon, että luova ilmaisu on tapa käsitellä voimakkaita kokemuksia, varsinkin jos on joutunut kohtaamaan kokemuksensa ilman ympäristön tukea. Tämä tilanne on ollut monella transnuorella. Silti yllätyin, kun sähköpostiini alkoi tulla toinen toistaan vaikuttavampia valmiita strippejä, jotka tuntuivat kertovan asioiden ytimestä – unelmista, rakastumisista, kehollisuudesta, salaisuuksista, yhteisöjen tuesta ja halveksunnasta, mahdollisuuksista elää omaa elämäänsä itsenään”, kertoo transtukipisteen johtava sosiaalityöntekijä Maarit Huuska esipuheessaan.

”Sukupuoli tuntuu itsestäni hyvin häilyvältä käsitteeltä, joskus voi tuntua hieman miehekkäämmältä ja välillä naisellisemmalta. Kuitenkaan perinteiset sukupuoliroolit eivät ole ainoa, mistä voi valita”, albumiin piirtänyt Annika Miettinen kuvailee.

Albumi on luettavissa verkossa täällä ja sen voi tulostaa henkilökohtaiseen omaan käyttöön täältä.

Albumin sarjakuvien tekijänoikeudet ovat tekijöillä itsellään ja heihin voi olla yhteydessä Setan tiedottaja Eliisa Alatalon välityksellä: eliisa.alatalo[at]seta.fi.

Transtukipiste

Pasilanraitio 5 (toinen kerros)
00240 Helsinki

Toimistolle kuljetaan hissillä Pasilanraition puolelta, jossa ovisummeri sijaitsee. Käynti on esteetön. Toimistolle pääsee myös Fredriksberginkadun puolelta portaita pitkin. Ilmoitathan etukäteen henkilökunnalle, mikäli käytät jälkimmäistä reittiä.

Setan Transtukipiste l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design