Saksan parlamentti haluaa parantaa intersukupuolisten asemaa

Saksan liittopäivät eli eduskunta on selvittänyt intersukupuolisten asemaa yhteiskunnassa.

Saksan liittopäivien eli eduskunnan ”perheiden, vanhusten, naisten ja nuorten valiokunta” (Ausschuss für Familien, Senioren, Frauen und Jugend) järjesti intersukupuolisuudesta asiantuntijakuulemisi a, joissa kuultiin lääkäreitä, juristeja ja intersukupuolisten ja heidän vanhempiensa (vertaistuki)järjestöjä. Kuulemisten taustalla olivat sekä Saksan eettisen neuvoston (Ethikrat) taannoinen ihmisoikeusmyönteinen lausunto että Vihreiden (Bündnis 90/Die Grünen) aloite, jossa vaaditaan intersukupuolisten henkilöiden ihmisoikeuksien parempaa turvaamista.

Kuulemisten pohjalta valiokunta päätyi yksimieliseen kantaan, että intersukupuolisten lasten leikkaukset rikkovat oikeutta ruumiilliseen koskemattomuuteen ja että ne pitäisi kieltää. Valiokunta totesi myös, että intersukupuolisuus ei ole sairaus. Asiantuntijat olivat näistä asioista pitkälti yksimielisiä ja heidän näkemyksensä olivat samansuuntaisia kuin eettisen neuvoston lausunto. (Eettisen neuvoston lausunnosta löydät tietoa uutisarkistosta.)

Lisätietoa saksankielellä:

http://www. bundestag. de/presse/hib/2012_06/2012_314/01. html

Transtukipiste

Pasilanraitio 5 (toinen kerros)
00240 Helsinki

Toimistolle kuljetaan hissillä Pasilanraition puolelta, jossa ovisummeri sijaitsee. Käynti on esteetön. Toimistolle pääsee myös Fredriksberginkadun puolelta portaita pitkin. Ilmoitathan etukäteen henkilökunnalle, mikäli käytät jälkimmäistä reittiä.

Setan Transtukipiste l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design