Vapaaehtoiseksi?

Vapaaehtoistoiminta on omasta halusta lähtevää toimintaa. Transtukipisteen vapaaehtoistoiminta on palkatonta, osallistujien ehdoin tapahtuvaa toimintaa sukupuoleltaan moninaisten, esim. transihmisten, sekä intersukupuolisten ja heidän läheistensä hyväksi. Monenlaista vapaaehtoistoimintaa voi toteuttaa tavallisen ihmisen taidolla, vapaaehtoistoiminta ei edellytä ammatillista koulutusta tai työkokemusta. Lomake vapaaehtoisuudesta kiinnostuneille tämän sivun tekstin lopussa.

 

Avustaminen

Vapaaehtoisena voit esimerkiksi avustaa meitä tapahtumien ja tilaisuuksien tai ryhmien käytännön järjestelyissä. Voit tarjoutua vertaisryhmään avustamaan tarjoilujen järjestämisessä. Voit auttaa TransHelsingin yhteisöseminaarin tai Transtukipisteen Pride-tapahtumien järjestelyissä. Voit antaa panoksesi erilaisissa talkoohommissa, tekstien editoimisessa tai vaikka luontoretkien opastamisessa. Voit myös tarjota ammatti- tai muuta osaamistasi Transtukipisteen käyttöön.

 

Materiaalin tuottaminen

Voit osallistua Transtukipisteen materiaalien ja verkkosivujen sisällön tuottamiseen esimerkiksi valokuvaamalla, videokuvaamalla tai kirjoittamalla voimauttavia tarinoita omasta elämästä. Voit myös kartuttaa satukokoelmaamme omilla saduillasi.

 

Haastateltavaksi

Transtukipisteeltä pyydetään usein rohkeita haastateltavia monenlaisiin uutis-, radio- ja tv-haastatteluihin. Mikäli olet halukas olemaan esillä ja tuomaan esiin sukupuolen moninaisuutta joko omassa elämässä, läheisenä, perheenä, paris- tai moniskuntana, niin kerro meille yhteystietosi. Emme luovuta yhteystietoja medialle suoraan, vaan kysymme suostumustasi kuhunkin haastatteluun ensin itse.

 

Vertaisryhmien ohjaaminen

Ryhmän ohjaamisesta kiinnostuneilta edellytämme itsetuntemusta, kykyä ja halua ymmärtää toisia ihmisiä ja kykyä siirtää omat tarpeet syrjään ryhmää ohjatessa, aikaa ja sitoutumista. Lisäksi edellytämme joko Setan ja Transtukipisteen järjestämän ryhmänohjaajan peruskoulutuksen ja Transtukipisteen trans- ja läheisryhmien ohjaajakoulutuksen läpikäymistä tai ammattitaitoa ryhmän ohjaamisessa sekä trans-, is- ja läheissensitiivisyyttä. Nämä edellytykset täyttävät henkilöt haastatellaan henkilökohtaisesti ja yhdessä arvioidaan, millainen ryhmätoiminnan ohjaaminen olisi sopivaa. Ryhmän ohjaajiksi valitut vapaaehtoiset saavat toimintansa tueksi koulutusta ja ohjausta, johon he myös sitoutuvat. Koulutukset järjestää Seta ry ja Transtukipiste yhteistyössä KSL Opintokeskuksen kanssa. Kaikki vertaisohjaajat ovat vaitiolovelvollisia.

 

Koulutettuna vertaiskeskustelijana toimivilta edellytämme samoin itsetuntemusta, kykyä ja halua ymmärtää toisia ihmisiä ja kykyä siirtää omat tarpeet syrjään vertaiskeskustelun ajaksi. Vertaiskeskustelijoilta edellytetään lisäksi Transtukipisteen järjestämän valtakunnallisen vertaiskeskustelijakoulutuksen suorittamista. Lisäksi toivomme sinulta sitoutumista vastaamaan välittämiimme vertaiskeskustelupyyntöihin.
Täytä lomake vertaiskeskustelijatoiminnasta kiinnostuneille, niin Transtukipisteen palveluohjaaja Miska Salakka ottaa sinuun yhteyttä muutaman viikon sisällä (loma-aikana tai muun pakottavan esteen sattuessa voi mennä pitempään).

 

Kokemuskouluttajaksi

Voit myös osallistua Setan koulutuksiin kokemuskouluttajana. Koulutuksia annetaan esimerkiksi kouluissa, mutta myös sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille. Ennen kouluttajaksi pääsemistä tulee käydä Setan kouluttajakoulutus. Koulutuksesta voi katsoa tarkempaa tietoa Setan koulutussivuilta, jossa kerrotaan muun muassa siitä, milloin on seuraavat kouluttajakoulutukset.

 

Täytä lomake vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille, niin Transtukipisteen sosiaalipsykologi Kuura Autere ottaa sinuun yhteyttä muutaman viikon sisällä (loma-aikana tai muun pakottavan esteen sattuessa voi mennä pitempään).

 

Transtukipiste

Pasilanraitio 5 (toinen kerros)
00240 Helsinki

Toimistolle kuljetaan hissillä Pasilanraition puolelta, jossa ovisummeri sijaitsee. Käynti on esteetön. Toimistolle pääsee myös Fredriksberginkadun puolelta portaita pitkin. Ilmoitathan etukäteen henkilökunnalle, mikäli käytät jälkimmäistä reittiä.

Setan Transtukipiste l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design