Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoistoiminta on omasta halusta lähtevää toimintaa. Transtukipisteen vapaaehtoistoiminta on palkatonta, osallistujien ehdoin tapahtuvaa työtä transihmisten, intersukupuolisten ja heidän läheistensä hyväksi.

Vapaaehtoistyötä voi tehdä tavallisen ihmisen taidolla, se ei edellytä ammatillista koulutusta tai työkokemusta. Sen sijaan edellytämme itsetuntemusta, kykyä ja halua ymmärtää toisia ihmisiä, aikaa ja sitoutumista työhön sekä Transtukipisteen järjestämän ryhmänohjaajakoulutuksen läpikäymistä. Kaikki mukaan haluavat haastatellaan henkilökohtaisesti ja yhdessä arvioidaan, mitkä vapaaehtoistyön tehtävät sopivat. Vapaaehtoistyöntekijät saavat toimintansa tueksi koulutusta ja ohjausta, johon he myös sitoutuvat. Koulutukset järjestää Seta ry yhteistyössä KSL Opintokeskuksen kanssa. Kaikki vapaaehtoistyöntekijät ovat vaitiolovelvollisia.

Voit toimia vapaaehtoisena esimerkiksi vertaisryhmän ohjaajana, vertaiskeskustelijana, kouluttajana tai avustajana yhteisöllisissä tapahtumissa, kuten Voimavaraleirillä, TransHelsingissä tai Transtukipisteen järjestämien Pride-tapahtumien järjestelyissä.

Voit osallistua Transtukipisteen materiaalien ja näiden verkkosivujen sisällön tekemiseen valokuvaamalla, videokuvaamalla tai kirjoittamalla voimauttavia tarinoita omasta elämästä. Transtukipisteeltä pyydetään usein rohkeita haastateltavia monenlaisiin uutis-, radio- ja tv-haastatteluihin. Mikäli olet halukas olemaan esillä ja tuomaan esiin sukupuolen moninaisuutta joko omassa elämässä, läheisenä, perheenä tai pariskuntana, niin kerro meille yhteystietosi. Emme luovuta yhteystietoja medialle suoraan vaan kysymme suostumustasi kuhunkin haastatteluun ensin itse.

Voit myös osallistua Setan koulutuksiin kokemuskouluttajana. Koulutuksia annetaan esimerkiksi kouluissa, mutta myös sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille. Ennen kouluttajaksi pääsemistä tulee käydä Setan kouluttajakoulutus. Koulutuksesta voi katsoa tarkempaa tietoa Setan koulutussivuilta, jossa kerrotaan muunmuassa siitä, milloin on seuraavat kouluttajakoulutukset.

Tule siis mukaan toimimaan! Ole yhteydessä sosiaalipsykologiin, jos olet kiinnostunut vapaaehtoistyötä ja sovi haastatteluaika:

Eepu Autere
Transtukipisteen sosiaalipsykologi
eepu.autere[at]seta.fi
p. 050 303 1522

 

MATERIAALIA AKTIVISTEILLE JA NIILLE, JOTKA HALUAVAT TEHDÄ PRO-TRANSTYÖTÄ

liittolaisille_esite

Tässä esitteessä on listattu tapoja, joilla voi tukea transihmisiä ja purkaa sukupuolinormia

Transtukipiste

Pasilanraitio 5 (toinen kerros)
00240 Helsinki

Toimistolle kuljetaan hissillä Pasilanraition puolelta, jossa ovisummeri sijaitsee. Käynti on esteetön. Toimistolle pääsee myös Fredriksberginkadun puolelta portaita pitkin. Ilmoitathan etukäteen henkilökunnalle, mikäli käytät jälkimmäistä reittiä.

Setan Transtukipiste l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design