Muut ryhmät ympäri maata

Muutospyynnöt sivun tietoihin tiedottaja[at]seta.fi tai lomakkeella.

Helsinki

Transforces on sukupuolen moninaisuuden ja transasian puolesta puhuva ja toimiva aktivistiryhmä. Tavoitteenamme on transnäkyvyyden -ja hyvinvoinnin lisääminen sekä yhteiskunta, joka ymmärtää ja kohtaa sukupuolen moninaisuutta kunnioittavasti ja sensitiivisesti. Ryhmämme on jatkuvasti avoin uusille ihmisille ja sitoutumisen aste on jokaisen itse päätettävissä.

Tapaamisissa ideoidaan toimintaa sekä tehdään yhdessä ryhmän jäsenten toivomia asioita. Tapaamisiin sisältyy myös jakamista sekä vertaisuutta ja se on turvallisen tilan ja yhteisöllisen tekemisen muoto. Tapaamisia koordinoi Maru Hietala, jolle voit lähettää viestiä tapaamisiin liittyen osoitteeseen community[at]transforces.fi. Lisää tietoa Transforces-jengistä löydät osoitteesta www.transforces.fi.

Dreamwear Clubin kahvi-ilta järjestetään joka kuukauden toinen maanantai ja neljäs tiistai klo 19-21 (Poislukien heinäkuun, elokuun ja joulukuun tiistait) Setan toimistolla, osoitteessa Pasilanraitio 5. Transtukipisteellä on asiakkaille tarkoitettu pukeutumistila, jossa on mahdollista vaihtaa asua ja meikata. Tila on käytettävissä toimiston aukioloaikoina sekä ryhmäiltoina (noin puoli tuntia ennen ryhmän alkua, kun ryhmästä vastaava on saapunut paikalle). Lisätietoa: http://www.dreamwearclub.net/

Vertaisryhmä intersukupuolisille on kerran kuussa kokoontuva ja ammatillisesti ohjattu vertaisryhmä. Mikäli sinulla on halu jakaa ja kuulla intersukupuolisuuden mukanaan tuomia kokemuksia, tunteita ja ajatuksia, olet tervetullut mukaan. Ryhmä on luottamuksellinen, voimavarakeskeinen ja vertaisuudesta voimaa ammentava. Ryhmä on osallistujille maksuton. Lisätietoja ryhmästä, ajoista ja paikoista saat ohjaajalta juha.kilpia[at]aktuaali.fi ja Trasekista terhi[at]trasek.fi.


 

Hyvinkää

Hyvinkäällä kokoontuu avoin transnuorten ryhmä. Ryhmä on tarkoitettu 15-22- vuotiaille nuorille, jotka ovat tai pohtivat mahdollisesti olevansa transihmisiä. Ryhmän tarkoituksena on tarjota vertaistukea, ja jakaa tietoa sekä kokemuksia ryhmäläisten kesken avoimessa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä.
Ilmoittautumiset sähköpostitse: johanna.kolo@hyvinkaa.fi


Joensuu

Hobilesin transryhmä kokoontuu pääsääntöisesti Kulttuurikahvila Laiturilla (Itäranta 10, sisäänkäynti takaoven kautta). Kuukausittain kokoontuvan ryhmän tavoitteena on tarjota mahdollisuus keskustella sukupuoli-identiteettiin liittyvistä tuntemuksista ja kokemuksista ja viettää aikaa yhdessä. Ryhmä on kaikille avoin, olit sitten nainen, mies, intersukupuolinen, transgender, queer tai sukupuoli-identiteetiltäsi määrittelemätön jne. Olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet!

Ryhmän tapaamisista ilmoitetaan ryhmän fb-sivulla: http://www.facebook.com/HobilesinTransryhma


Jyväskylä

Transryhmä on Jyväskylän Setan toimistolla (Matarankatu 6, sisäänkäynti parkkipaikan puolelta) noin kahden-kolmen viikon välein kokoontuva transihmisten oma ryhmä, jossa keskustellaan ja pohditaan sukupuoleen ja sen moninaisuuteen liittyviä kysymyksiä ja ajatuksia. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki omaa sukupuoltaan pohtivat ja jo transprosessissa mukana olevat tai siihen hakeutuvat henkilöt ja heidän tukihenkilönsä. Ikärajaa ei ole. Kaikki osallistujat ovat vaitiolovelvollisia.

Mikäli tulet myöhässä, on alaovella Jyväskylän Setan puhelinnumero, johon voit pirauttaa niin tulemme avaamaan oven. Ryhmät ovat päihteettömiä.
Lisätietoa ja kokoontumisajat täällä.

Muunsukupuolisten ryhmä

Muunsukupuolisten ryhmä on muunsukupuolisille sekä sukupuoltaan pohtiville suunnattu vertaistukiryhmä, joka keskittyy sukupuolen moninaisuudesta keskustelemiseen. Mukaan ovat tervetulleet kaikki agendereistä fluideihin ja bigendereistä queereihin – joko liittymään keskusteluun tai kuuntelemaan muiden kokemuksia.
Lisätietoja ja kokoontumisajat täällä.


Mikkeli, Savonlinna, Varkaus, Pieksämäki, Iisalmi, Kuopio

Ota yhteyttä info[at]savonseta.fi ja kysy lisää T-verkostosta!

Lisätietoa: http://www.savonseta.fi/

 


Lahti

Lahdessa kokoontuu sukupuolivähemmistöön kuuluvien vertaistukiryhmä Launeen nuorisotalolla (Lehtokatu 2). Lisätietoja saat osoitteesta täältä tai sähköpostitse osoitteesta info (at) lahdenseta.fi


 

Oulu

Oulun Setan Trans- ja gerder-ryhmä

Ryhmä kokoontuu Setan toimistolla, Kumppanuuskeskuksessa, osoitteessa Kansankatu 53. Kokoontuminen pyritään järjestämään kahden viikon välein. Toisten ryhmien päällekkäisyyksien vuoksi aikataulut saattavat vaihdella. Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, jotka pohtivat omaa sukupuoltaan tai siihen liittyviä kysymyksiä.

Tuntuuko sinusta, että oman kehosi ja mielesi välillä on ristiriita, joka mietityttää sinua? Oletko usein tuntenut itsesi ulkopuoliseksi muiden saman fyysisen sukupuolen omaavien kanssa? Haluatko saada selvyyttä/neuvoja tilanteeseesi? Jos tunnistit itsesi ylläolevista seikoista, tule ihmeessä ryhmäämme juttelemaan sekä saamaan neuvoja, turvallisessa ja rennossa ilmapiirissä samanhenkisten kanssa. Tapaamisajat löydät Oulun Setan tapahtumakalenterista.

Oulun Setan transläheisten ryhmä

Ryhmään ovat tervetulleita kaikki transsukupuolisten, transvestiittien sekä sukupuoli-identiteettiään pohtivien läheiset, jotka kokevat tarvitsevansa tukea, haluavat keskustella kokemuksistaan ja ajatuksistaan tai kuulla muiden kokemuksia.

Ryhmä kokoontuu Oulun Setan toimistolla osoitteessa Kansankatu 53. Ovessa on puhelinnumero, johon soittamalla sinulle tullaan avaaman ovi. Kokoontumisia on kerran kuukaudessa. Tapaamisajat löydät Oulun Setan tapahtumakalenterista

Lisätietoa voit kysyä osoitteesta info[at]oulunseta.fi.

Transvestiittiryhmä

Transvestiittiryhmässä keskustellaan mukana olijoiden toiveiden mukaan kiinnostavista aiheista. Tarpeen mukaan järjestetään meikkaus- ja pukeutumisopastusta ja muuta hyödyllistä tekemistä. Kahvia ja teetä on tarjolla, joskus jopa pullaakin. Tervetuloa mukaan kaikki transvestiitit ystävineen ja vaikka puolison kera. Lisätietoja saat ryhmän vetäjä Marikalta, sähköposti marika.tiitti[at]gmail.com.com tai Facebookissa Marika Tiittinen.

Kokoontumisajat Oulun Setan sivujen kalenterissa.

 


Tampere

Pirkanmaan Setan transkahvila on auki kahdesti kuussa klo 18-20.  Transkahvila on tarkoitettu kaikenikäisille transihmisille, transvestiiteille, muunsukupuolisille ja muutoin sukupuolen moninaisuudesta kiinnostuneille. Tapaaminen on vapaamuotoinen. Luvassa on vertaisuutta, keskustelua, aktiviteetteja ja tietenkin kahvittelua.

Ryhmään ei tarvitse sitoutua ja siellä voi käydä omien menojensa mukaisesti. Sinun ei tarvitse ilmoittautua erikseen tai olla yhdistyksen jäsen voidaksesi tulla mukaan. Tarvittaessa käymme vaikka hakemassa sinut sovitusta paikasta, ettei toimiston kynnys ole liian korkealla.

Lisätietoa ja kokoontumisajat: http://www.pirkanmaanseta.fi/osallistu/ryhmatoiminta/transkahvila/

Sinuiksi-chat transihmisille ja sukupuoltaan pohtiville Tukinetissä

Liittymisohjeet: http://www.pirkanmaanseta.fi/sinuiksi-chatit-alkavat-tukinetissa-tarjolla-tukea-sateenkaari-ihmisille/


Turku

Turun transryhmä

Transryhmä on keskusteluryhmä kaikille sukupuoleltaan ei-normatiivisille ja sukupuoltaan pohtiville. Kokoonnumme kerran kuussa sunnuntaisin. Olet tervetullut identiteetistäsi riippumatta, olet sitten transsukupuolinen, intersukupuolinen tai jotain muuta. Sinun ei tarvitse määritellä itseäsi sen kummemmin, tai kokea olevasi mitään sukupuolta: kaikkien omaa kokemusta kunnioitetaan.

Keskustelun aiheet lähtevät osallistujien tarpeista, mutta lähtökohtana on, että käsittelemme sukupuoleen ja sen moninaisuuteen liittyviä teemoja, omakohtaisesta näkökulmasta. Olet lämpimästi tervetullut, kaipaat sitten juttelua, sosiaalista verkostoa, vertaistukea tai turvallista hengähdyshetkeä. Ryhmä kokoontuu Turun Seudun Setan tiloissa, osoitteessa Eerikinkatu 22b B 20. Lisätietoa ryhmästä täällä. Kokoontumisajat löytyvät Tusetan tapahtumakalenterista. Ryhmään liittyviä kysymyksiä voi lähettää sähköpostilla turun.transryhma@gmail.com.

Muunsukupuolisten kahvihetket Kirjakahvilassa

Muunsukupuolisten kahvihetket ovat tapaamisia ihmisille, jotka kokevat sukupuolensa olevan jotain muuta kuin pelkkä nainen tai mies. Tapaamisiin voi tulla myös pohtimaan omaa sukupuoltaan. Tapaamisissa keskustellaan osallistujien itse esiin tuomista asioista rennossa hengessä mutta ohjatusti. Keskusteluun osallistuminen on vapaaehtoista. Keskustelut ovat luottamuksellisia, mutta huomioithan, että tapaamispaikka on julkinen tila. Kahvihetki on kerran kuukaudessa, voit tarkistaa tapaamisajat Kirjakahvilan tapahtumakalenterista. Kirjakahvila löytyy osoitteesta Vanha Suurtori 3. Oikean seurueen tunnistat pöydällä olevasta kyltistä ”muunsukupuolisten miitti”.

Transtukipiste

Pasilanraitio 5 (toinen kerros)
00240 Helsinki

Toimistolle kuljetaan hissillä Pasilanraition puolelta, jossa ovisummeri sijaitsee. Käynti on esteetön. Toimistolle pääsee myös Fredriksberginkadun puolelta portaita pitkin. Ilmoitathan etukäteen henkilökunnalle, mikäli käytät jälkimmäistä reittiä.

Setan Transtukipiste l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design