Kuunnelma lapsille sukupuolen moninaisuudesta julkaistiin

Kuunnelma lapsille sukupuolen moninaisuudesta julkaistiin

”Minä en kestä tätä enää. Nyt pirulauta Reginald otat itseäsi niskasta kiinni! Tänään sinä teet sen. Sinä marssit sen kirotun työelämävaliokunnan eteen ja kerrot heille, miltä sinusta oikeasti tuntuu. Sinä et ole koko hallitsija-aikanasi tuntenut oloasi sen enempää kuningattareksi kuin naiseksikaan.”

Erinomaisten ääninäyttelijöiden maalaamat hahmot ja upea äänimaisema antavat puitteet sukupuolen moninaisuutta käsittelevään tuoreeseen tarinaan. Medianomiopiskelijoiden Miko Vainion ja Milla Sillanpään opinnäytetyöproduktio Kuningattaria ja Kuhnureita julkaistaan tänään varhaiskasvatuspäivänä Setan ja Transtukipisteen verkkosivuilla. Kuunnelman ensiesitys oli viime tiistaina Varhaiskasvatus muutoksessa -seminaarissa.

Lapsille suunnatussa tarinassa päästään seuraamaan suuren muurahaispesän elämää. Mitä seuraa, kun kuningatar Reginald haluaakin luopua kruunustaan ja alkaa kuhnuriksi? Kuka valitaan hänen tilalleen? Kuunnelman pituus on reilu 12 minuuttia ja se sopii keskustelun herättäjäksi sukupuolen moninaisuudesta myös aikuisille.

Kuunnelma perustuu Setan koulutussuunnittelija Marita Karvisen alkuperäistekstiin. Kertojana toimii Transtukipisteen sosiaalipsykologi, lastentarhanopettaja Eepu Autere. Muita Setan ja Transtukipisteen satuja on julkaistu myös pienenä satuvihkona muutama vuosi sitten. Tutustu kaikkiin satuihin täällä: http://transtukipiste.fi/tarinat-ja-sadut/.

 


Kuningattaria ja Kuhnureita -kuunnelma 2016

Metropolia Ammattikorkeakoulun opinnäytetyöproduktiona tuotettu kuunnelma sukupuolen moninaisuudesta.

Tuottaja:
Miko Vainio

Ohjaaja:
Milla Sillanpää

Äänitys:
Milla Sillanpää
Miko Vainio

Editointi:
Miko Vainio
Milla Sillanpää

Miksaus:
Miko Vainio
Aura Neuvonen

Käsikirjoitus:
Milla Sillanpää
Miko Vainio

Näyttelijät:
Taru Tikkanen
Aarne Lindén
Eepu Autere
Milla Sillanpää
Roosa Kuosmanen
Iines Korhonen
Arttu Lahtinen
Kalle Suomi

Ohjaava opettaja:
Aura Neuvonen

Yhteistyössä:
Seta ry

Alkuperäinen tarina:
Marita Karvinen, Seta ry

Kiitokset:
Aura Neuvonen
Eliisa Alatalo, Seta ry
Juuso Laitinen
Aarne Lindén
Mike Koenig – Electric Sander Sound SOUNDBIBLE.COM http://SOUNDBIBLE.COM

Transtukipiste

Pasilanraitio 5 (toinen kerros)
00240 Helsinki

Toimistolle kuljetaan hissillä Pasilanraition puolelta, jossa ovisummeri sijaitsee. Käynti on esteetön. Toimistolle pääsee myös Fredriksberginkadun puolelta portaita pitkin. Ilmoitathan etukäteen henkilökunnalle, mikäli käytät jälkimmäistä reittiä.

Setan Transtukipiste l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design