Kriittinen analyytikko Drescher tulossa Suomeen

Jack Drescher luennoi 12.3.2010 aamupäivällä Helsingissä yliopiston tiloissa aiheesta ”Seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus ja sairausluokitusten muutokset”. Drescherin haastattelu sukupuolen variaatioon liittyvästä ammatillisesta keskustelusta Yhdysvalloissa julkaistaan Transtukipisteen nettisivuilla Suomen vierailun aikana.

Transaiheita käsitellään seminaaripäivän aikana myös Marja-Sisko Aallon luennossa ja Transtukipisteen työntekijöiden vetämässä työpajassa ”Tyttöpojasta ja poikatytöstä transnuoreksi – työntekijä kasvun tukena”.

Jack Drescher on yhdysvaltalainen psykiatri ja psykoanalyytikko, joka on toiminut Yhdysvaltain psykiatriyhdistyksen (APA) HLB-komitean puheenjohtajana vuosina 2000-2006 sekä useiden psykoanalyyttisten ja psykiatristen koulutusinstituutioiden johtokunnissa. Nykyisin hän on opettaja ja koulutusanalyytikko William Alanson White -instituutissa sekä professori New York Universityn psykoterapian ja psykoanalyysin jatkokoulutusohjelmassa. Jack Drescher on julkaissut teoksen Psychoanalytic Therapy and the Gay Man (1998) ja toimittanut 20 teosta jotka käsittelevät sukupuolta, seksuaalisuutta ja mielenterveyttä homo-, lesbo-, bi- ja transihmisten yhteisöissä. Jack Drescher kuuluu psykiatrisen sairausluokituksen (DSM-V) uudistamista valmistelevaan työryhmään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen psykoanalyyttisen hoidon asiantuntijana.

Teoksessaan Drescher kirjoittaa asiakasta kunnioittavasta ja liikkumavaraa antavasta asenteesta, jota psykoanalyytikko Winnicott nimittää termillä ”therapeutic holding attitude”. Tähän kuuluu asiakkaan ja hänen suuntautumisensa ehdoton kunnioittaminen. Jack Drescher on yhdessä sosiologi Ann D’Ercolen kanssa julkaissut kirjan vuonna 2004 samaa sukupuolta olevien pariskuntien terapiasta. Siinä he kertovat miten heteropariskuntien hoitomallit eivät juurikaan päde samasukupuolisiin pariskuntiin. Erot ovat monimutkaisia, hienovaraisia ja vaikeita havaita.

Ilmoittautuminen Drescherin luennolle tapahtuu www-osoitteessa www.seksuaalisuus2010.fi. Työpajaan voi ilmoittautua erikseen, jolloin sen hinta on 40 €, tai osana Seksuaalisuus 2010 koulutuspäivää, jolloin osallistumismaksu on 100 € .

Transtukipiste

Pasilanraitio 5 (toinen kerros)
00240 Helsinki

Toimistolle kuljetaan hissillä Pasilanraition puolelta, jossa ovisummeri sijaitsee. Käynti on esteetön. Toimistolle pääsee myös Fredriksberginkadun puolelta portaita pitkin. Ilmoitathan etukäteen henkilökunnalle, mikäli käytät jälkimmäistä reittiä.

Setan Transtukipiste l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design