KIRJOITUS- JA KUVITUSPYYNTÖ: tarinoita ja sarjakuvaa sukupuolen moninaisuudesta lapsille ja nuorille!

Tule mukaan kirjoittamaan tai kuvittamaan tarinoita tai tekemään sarjakuvaa sukupuolen moninaisuudesta lapsille ja/ tai nuorille!

Suomesta puuttuu kokonaan sukupuolen moninaisuutta – erityisesti transihmisyyttä ja intersukupuolisuutta – kuvaava lasten- ja nuortenkirjallisuus ja sarjakuvat. Sukupuolinormien näkyväksi tekeminen ja uudistaminen ja uudenlaisen lastenkulttuurin rakentaminen hyödyttää aivan kaikkia lapsia, nuoria ja aikuisia.

Oletko sinä vapaaehtoinen, jolla on sanallinen tai kuvallinen ilmaisu hallussasi ja joka ymmärtää sukupuolen moninaisuutta lapsen tai nuoren näkökulmasta? Tällä tavoin voit antaa oman panoksesi ja muuttaa maailmaa sukupuolisensitiivisemmäksi ja is- ja transystävällisemmäksi.

Setan ja Transtukipisteen tavoitteena on julkaista sukupuolen moninaisuutta mahdollisimman moniulotteisesti kuvaavia kirjoja tai tarinoita sekä sarjakuvia lapsille ja nuorille. Töiden pituus voi vaihdella lyhyestä pitkään, tuokiokuvasta pitempään tarinaan. Joitakin tarjotuista tarinoista voidaan julkaista netissä. Sellainen materiaali, jota ei voida hyödyntää nyt, voidaan säilyttää osana sukupuolen moninaisuudesta kertovaa arkistoa. Osalle materiaalista pyritään etsimään kustantaja, ja osaa voidaan pyytää myöhemmin esimerkiksi näyttelykäyttöön.

Keräämme sekä pelkkiä tekstejä että valmiiksi kuvitettuja, lyhyitä tai pitkiä tarinoita ja sarjakuvia sukupuolen moninaisuudesta kaikenikäisille lapsille ja nuorille.

Alustava aikataulumme on tuottaa materiaalia vuoden 2012 aikana. Lähetä tarinasi, kuvitusideasi tai sarjakuvasi 1.6.2012 mennessä joko osoitteeseen

Transtukipiste/ Lasten- ja nuortenkirjat ja sarjakuvat/ Mannerheimintie 170 A 4, 00300 Helsinki

tai sähköpostitse maarit.huuska@seta.fi. Otsikoi sähköpostiviestisi ”Lasten- ja nuortenkirjat ja sarjakuvat”.

Transtukipiste

Pasilanraitio 5 (toinen kerros)
00240 Helsinki

Toimistolle kuljetaan hissillä Pasilanraition puolelta, jossa ovisummeri sijaitsee. Käynti on esteetön. Toimistolle pääsee myös Fredriksberginkadun puolelta portaita pitkin. Ilmoitathan etukäteen henkilökunnalle, mikäli käytät jälkimmäistä reittiä.

Setan Transtukipiste l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design