Keskustelutilaisuus vähemmistöryhmiin kohdistuvasta äärioikeiston uhasta torstaina 2.9.2010

Torstai 2.9. klo 18-20
Mannerheimintie 5, Uuden ylioppilastalon A-rappu, kolmas kerros, Alina-sali

Keskustelutilaisuus vähemmistöryhmiin kohdistuvasta äärioikeiston uhasta Viime aikoina on tapahtunut useita vähemmistöryhmien väkivaltaiseen sortoon pyrkiviä iskuja eri puolilla Suomea. Eniten huomiota ovat saaneet Helsingin Gay Pride-kulkueeseen tehty kaasuisku ja useat polttopulloiskut maahanmuuttajien omistamiin pitserioihin.

Samaan aikaan niin sanottujen maahanmuuttokriitikoiden ajatukset ovat saaneet paljon kannatusta ja heidän puhemiehikseen eduskuntaan pyrkiville ennustetaan vaalivoittoja.

Olemme tilanteessa, jossa monet suurimmissa puolueissa uskovat saavansa lisää kannatusta flirttailemalla rasismin kanssa, ja monet menestyvät poliitikot ymmärtävät ja kierrellen hyväksyvät väkivaltaisetkin iskut vähemmistöryhmiä vastaan.

Poliittinen keskustelu, jossa kosiskellaan ihmisiä muukalaisvihan avulla ja syyttämällä maahanmuuttajia milloin mistäkin todellisesta tai kuvitteellisesta ongelmasta, luo tilaa äärioikeistolle organisoitua ja aloittaa väkivaltaisetkin toimet, kuten olemme jo joutuneet todistamaan. Näiden toimien ymmärtäminen mediassa taas luo legitimiteettiä tällaiselle väkivallalle. Olemme joutuneet tilanteeseen, jossa organisoituneen äärioikeiston väkivallan muuttuminen osaksi arkipäivää voi olla vain ajan kysymys.

Nyt jos koskaan on rakennettava ruohonjuuritason vastavoimaa, moninaista ja vahvaa liikettä jokaisen ihmisen tasavertaisen oikeuden elämään ja koskemattomuuteen puolesta ja kaikkia etnisen ryhmän, sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen, uskonnon tai vastaavan syyn perusteella ihmisiä syrjiviä liikkeitä vastaan.

Tilaisuudessa alustavat Dan Koivulaakso, joka valottaa lyhyesti suomalaisen äärioikeistolaisen liikehdinnän historiaa ja nykypäivää, Katja Tuominen Vapaa liikkuvuus-verkostosta ja Tanja Lehtoranta SETAsta sekä viime hetkillä varmistuva puhuja.

Tule mukaan vaihtamaan ajatuksia ja jakamaan ideoita.

Lisätietoa:
Lauri Punamäki
0504119261

Transtukipiste

Pasilanraitio 5 (toinen kerros)
00240 Helsinki

Toimistolle kuljetaan hissillä Pasilanraition puolelta, jossa ovisummeri sijaitsee. Käynti on esteetön. Toimistolle pääsee myös Fredriksberginkadun puolelta portaita pitkin. Ilmoitathan etukäteen henkilökunnalle, mikäli käytät jälkimmäistä reittiä.

Setan Transtukipiste l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design