Intersukupuolisten järjestöt eri puolilta maailmaa vaativat muutoksia hoitokäytäntöihin

Ensimmäistä kertaa historiassa intersukupuolisia ihmisiä edustavat järjestöt eri maista olivat koolla Brysselissä 3.-5.9.2011. Foorumi vaatii intersukupuolisten ihmisten kehollisen koskemattomuuden ja ihmisarvon kunnioittamista sekä itsemäärämisoikeuden takaamista. Tämä tarkoittaa muutoksia hoitokäytäntöihin.

Foorumin mukaan eri puolilla maailmaa intersukupuoliset yksilöt pakotetaan kirurgiaan ja hormonihoitoon, ilman heidän suostumustaan. Tämä tehdään, jotta heidän kehonsa ja sukuelimensä ”normalisoitaisiin” sopimaan yhteiskunnan tiukkaan sukupuolijakoon: miehet ja naiset. Intersukupuolisten ihmisten patologisointi johtaa heidän ihmisoikeuksiensa loukkaamiseen ja suoranaiseen kaltoinkohteluun. Heidän kehollista koskemattomuuttaan ja ihmisarvoaan loukataan.

Foorumi vaati:

1) Lopetetaan silpominen ja ”normalisoivat” käytännöt, kuten lasten sukuelinkirurgia, intersukupuolisuuden perusteella tapahtuva psykologinen ja lääketieteellinen hoito ja valikoivat abortit.

2) Taataan, että henkilö on aina itse suostunut hoitoon vapaasta tahdostaan ja saanut kaiken mahdollisen tiedon. Tämä olisi edellytys kaikelle intersukupuolisuuden lääketieteelliselle hoitamiselle.

3) Rakennetaan tukea antava, turvallinen ja intersukupuolisuutta arvostava ympäristö intersukupuolisille, heidän perheilleen ja lähipiirilleen.

Foorumin järjestivät ILGA, TGEU ja IGLYO ja siihen osallistui 17 järjestöstä 24 edustajaa. Lisätietoa Euroopan tilanteesta saa tältä henkilöltä dellagracevolcano@me.com

Transtukipiste

Pasilanraitio 5 (toinen kerros)
00240 Helsinki

Toimistolle kuljetaan hissillä Pasilanraition puolelta, jossa ovisummeri sijaitsee. Käynti on esteetön. Toimistolle pääsee myös Fredriksberginkadun puolelta portaita pitkin. Ilmoitathan etukäteen henkilökunnalle, mikäli käytät jälkimmäistä reittiä.

Setan Transtukipiste l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design