Hyvän hoidon suositus

Transtukipiste on vuonna 2017 kääntänyt yhteistyössä WPATHin (The World Pro-fessional Association for Transgender Health), HUS:n jaTAYS:n sukupuoli-identiteettitutkimuksen ja sukupuolen korjaushoidon asiantuntijoiden, Psykologiliiton seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden työryhmä ja käännöstoimisto Delinguan kanssa kansainvälisen hoi-tosuosituksen.

Hoitosuosituksen julkaisee WPATH eli The World Professional Association for Transgender Health. WPATHin tarkoituksena on edistää transihmisten (mm. transsukupuoliset, muunsukupuoliset ja ei-binääriset) korkeinta mahdollista terveydenhoitoa. Hoitosuositus Standards of care V7 perustuu parhaimpaan mahdolliseen tieteelliseen ymmärrykseen ja ammatilliseen asiantuntemukseen.

Hoitosuosituksen yleinen tavoite on tarjota kliinistä ohjeistusta terveydenhuollon asiantuntjoille, jotta he voivat tukea transihmisten turvallista ja henkilön yksilöllistä hyvinvointia tukevaa polkua sukupuolen vahvistamiseksi, ja jotta he voivat maksimoida ihmisten kokonaishyvinvoinnin, mielenterveyden ja itsensä toteuttamisen. Yksilöiden tuki voi sisältää perusterveydenhoitoa, gynekologista ja urologista hoitoa, lisääntymiseen liittyvät vaihtoehdot, ääniterapiaa, mielenterveyshoitoa sekä hormonihoitoa ja kirurgista hoitoa.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun kansainvälinen hyvän hoidon suositus sukupuoli-ristiriitaa kokeville on suomennettu kokonaisuudessaan. Hoito-ohjeistus ohjaa erityisesti lääketieteen asiantuntijoita, mutta on moniammatillinen. Suosituksesta saa suuntaviivoja myös psykologin työhön sukupuoliristiriitaa kokevien kanssa.

Hoitosuositus suomeksi [pdf]
Hoitosuositus Suomeksi [doc]

Sivumäärä: 103
Julkaisuvuosi suomeksi: 2017
Käännös: Delingua

Transtukipiste

Pasilanraitio 5 (toinen kerros)
00240 Helsinki

Toimistolle kuljetaan hissillä Pasilanraition puolelta, jossa ovisummeri sijaitsee. Käynti on esteetön. Toimistolle pääsee myös Fredriksberginkadun puolelta portaita pitkin. Ilmoitathan etukäteen henkilökunnalle, mikäli käytät jälkimmäistä reittiä.

Setan Transtukipiste l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design