Häpeästä hiljaiset -työpajat sukupuoleltaan moninaisille ihmisille syksyllä 2017

Transtukipisteellä järjestetään kolme työpajaa laulullisesta tai äänellisestä häpeästä kärsiville sukupuoleltaan moninaisille ihmisille syksyllä 2017. Voit osallistua kaikkiin tai vain yhteen mahdollisuuksiesi mukaan.

 

Laulullisesta ja äänellisestä häpeästä kärsivät kokevat yleensä äänensä rumana, riittämättömänä, vääränlaisena ja huonona. Äänellinen häpeä ilmenee myös kehollisesti. Äänentuottolihakset jännittyvät, hengitys salpautuu ja kehon liike pysähtyy. Äänellisestä häpeästä kärsivä vetäytyy yhteydestä ja vaikenee. Äänellinen häpeä on dysforiaa, joka kohdistuu omaan ääneen ja äänelliseen ilmaisuun. Työpajaan voivat osallistua kaikki, joille oma ääni, esilläolo, keho, itsensä ilmaiseminen ja sosiaaliset tilanteet tuottavat ahdistusta, pelkoa ja häpeää.

 

Kurssilla tehtävät psykofyysiset harjoitteet vahvistavat yksilön itsetuntemusta, kehotuntemusta ja yhteyden kokemusta. Kurssilla käsitellään häpeän tunnetta ja sen lukkiuttavaa vaikutusta äänelliseen ilmaisuun. Kurssilla tehtävät harjoitteet auttavat häpeästä kärsiviä tunnistamaan häpeänsä, työstämään sitä sekä parantamaan suhdetta omaan ääneen ja kehoon. Osallistujat saavat työpajasta työkaluja ja harjoitteita äänellisen häpeän työstämiseen. Työpaja tarjoaa mahdollisuuden oman autenttisen äänen etsimiseen ja näkyväksi tulemiseen omassa elämässä.

 

Häpeästä hiljaiset – työpajat järjestetään seuraavina päivinä Transtukipisteellä osoitteessa Pasilanraitio 5., 2. kerros:

la 25.11. klo 11-15

su 26.11. klo 11-15

la 9.12. klo 11-15

 

Välissä pidetään evästauko – ota omat eväät mukaan!

Työpajat ovat osallistujille maksuttomia.

 

Kurssin ohjaajina toimivat:

Demian Seesjärvi, musiikkipedagogi (YAMK), holistinen äänitutkija, transmiesten äänivalmentaja, sertifioitu TRE-ohjaaja

Iris Seesjärvi, MuM ja musiikkipedagogi (AMK), laululliseen häpeään erikoistunut laulupedagogi, psykofyysinen hengityskouluohjaaja

 

https://hapeastahiljaiset.wordpress.com/hapeasta-hiljaiset-blogi/ https://kehoaani.wordpress.com/

 

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu niihin pajoihin, joihin osallistut, laittamalla yhteinen viesti seuraaville:

kuura.autere@seta.fi ja demian.seesjarvi@gmail.com.

 

Halutessasi voit täyttää esitietolomakkeen, joka auttaa ohjaajia kurssin suunnittelussa:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScY5NzSkqFOQVSHb41B2M5jFCLuZ340CCC3G-AtNrkM19mjxg/viewform

 

Lisätietoja antaa: Demian Seesjärvi demian.seesjarvi@gmail.com.

 

Pahoittelut, tähän uutiseen ei voi kommentoida.

Transtukipiste

Pasilanraitio 5 (toinen kerros)
00240 Helsinki

Toimistolle kuljetaan hissillä Pasilanraition puolelta, jossa ovisummeri sijaitsee. Käynti on esteetön. Toimistolle pääsee myös Fredriksberginkadun puolelta portaita pitkin. Ilmoitathan etukäteen henkilökunnalle, mikäli käytät jälkimmäistä reittiä.

Setan Transtukipiste l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design