Aikuisille

Setan Transtukipiste tarjoaa asiakaslähtöisiä palveluja niin transsukupuolisille, muunsukupuolisille, transvestiiteille, intersukupuolisille kuin sukupuoltaan pohtiville aikuisille sekä sellaisille aikuisille, jotka eivät vastaa sukupuolinormeja. Palvelumuotoina ovat vastaanottotapaamiset asiakkaan ja/tai hänen läheistensä kanssa sekä puhelin- ja sähköpostineuvonta. Lisäksi Transtukipiste järjestää yhteisöllisiä tapahtumia ja vertaistukea mm. monipuolisen ryhmätoiminnan muodossa. Kaikki Transtukipisteen palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia.

Vastaanottotapaamisissa asiakas määrittelee itse tuen tarpeensa tai kasvuhaasteensa ja palvelun käyttö perustuu asiakkaan omaan valintaan. Työskentelyn tavoitteet määritellään asiakkaan kanssa ja pohditaan säännöllisesti yhdessä, auttaako työskentely. Työskentelyssä voidaan käsitellä esimerkiksi sukupuoli-identiteettiä, suhteita läheisiin, transerityisiä pari- ja perhekriisejä, lapsen tai nuoren kysymyksiä vanhemman muutosprosessin aikana, vähemmistöstressin kanssa selviytymistä, ulostuloprosesseja sekä minäkuvan, itsearvostuksen ja hyvinvoinnin vahvistamista. Asiakkaan kanssa voidaan myös pohtia, haluaako hän hakeutua sukupuoli-identiteetin tutkimuksiin ja sitä kautta saataviin hoitoihin. Pidemmät tukijaksot arvioidaan yhdessä asiakkaan kanssa, jolloin saadaan tietoa työn vaikuttavuudesta.

Ryhmät tarjoavat mahdollisuuden kohdata toisia ja voimaantua vertaistuen piirissä.  Valtaosa Transtukipisteen ryhmistä on avoimia eli niihin voi tulla milloin tahansa ilman erillistä ilmoittautumista (katso tarkemmin http://transtukipiste.fi/transtukipisteen-ryhmat/). Lisäksi muutaman kerran vuodessa pyritään tarjoamaan mahdollisuus ilmoittautua ohjattuun luovaan toimintaan tai muuhun aktiviteettiin suljetussa ryhmässä.

Palveluja tarjotaan myös läheisille, kuten vanhemmille, sisaruksille, puolisoille ja lapsille.

Asiakaspalautetta pyritään mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään toiminnan kehittämisessä.

 

Transihmiset ja intersukupuoliset työelämässä

Belgiassa Flanderin osavaltion viranomaiset ovat julkaisseet työnantajille ja työntekijöille suunnatun oppaan transihmisistä työelämässä. Englanninkielinen opas Trans people at work: Tips and information for employers and employees on ladattavissa netistä ilmaiseksi.

http://www.vlaanderen.be/nl/publicaties/detail/transgender-people-at-work-1

Organisation Intersex International Australia on julkaissut IBM:n tuella työnantajille oppaan intersukupuolisuudesta. Tämä englanninkielinen opas on todennäköisesti maailman ensimmäinen intersukupuolisuuteen keskittyvä materiaali työnantajille:

http://oii.org.au/27909/employers-guide-intersex-inclusion/

Tässä vielä suomenkielinen Transihmiset työelämässä -opas:  Transihmiset_tyoelamassa_opas_2

Seksuaalinen hyvinvointi

“Mä voin tehdä mun keholla ihan kaikkea, mihin se antaa mahdollisuuksia” — Kokemusasiantuntijoiden ajatuksia transihmisten seksuaalisesta hyvinvoinnista [pdf]
Hanna Vilkka

 

Transtukipiste

Pasilanraitio 5 (toinen kerros)
00240 Helsinki

Toimistolle kuljetaan hissillä Pasilanraition puolelta, jossa ovisummeri sijaitsee. Käynti on esteetön. Toimistolle pääsee myös Fredriksberginkadun puolelta portaita pitkin. Ilmoitathan etukäteen henkilökunnalle, mikäli käytät jälkimmäistä reittiä.

Setan Transtukipiste l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design