Transtukipisteellä toimintaa TransHelsingissä 2017

Vuoden 2017 TransHelsinki järjestetään jälleen marraskuussa. TransHelsinki on sukupuolen moninaisuutta juhlistava ihmisoikeustapahtuma, jossa on transihmisille ja heidän lähipiirilleen suunnattua ohjelmaa sekä kaikille avoimia seminaareja. Tapahtuman tavoitteena on antaa ääni tiedolle, luovuudelle ja kokemuksille, joita sukupuolivähemmistöjen keskuudessa on. Tapahtuma järjestetään pienimuotoisempana aiempiin vuosiin verrattuna. Ohjelmaan kuuluu tänä vuonna mm. tilaisuus nimilaista, yhteisöseminaari, ohjelmaa perheille ja muistelutyöpaja.

Transtukipiste järjestää TransHelsingissä kahvi-illan, perinteisen yhteisöseminaarin sekä saunaillan. Yhteisöseminaari on areena transihmisten yhteisön äänen esiin tuomiselle. Yhteisöseminaari järjestetään lauantaina 18.11. Kaapelitehtaan Turbiinihallissa ja ohjelmahaku on edelleen auki.

Nimilaki on ollut esillä paljon kuluneen syksyn aikana. Helsingin yliopiston päärakennuksessa torstaina 16.11. järjestettävässä tilaisuudessa keskustellaan hallituksen antaman nimilakiesityksen ongelmista sukupuolivähemmistöjen ja sateenkaariperheiden näkökulmasta. Järjestöjen mukaan lakiesitykseen sisältyvä etunimen tiukka sukupuolittaminen on selvässä ristiriidassa muun yhteiskunnassa tapahtuneen kehityksen kanssa. Sukupuolivähemmistöjen oikeudet ja tasa-arvoinen kohtelu huomioidaan muussa lainsäädäntövalmistelussa ja viranomaistyössä pääsääntöisesti koko ajan entistä paremmin, mutta esitys nimilaiksi on valitettava poikkeus.

TransHelsingin maanantaina 20.11. järjestetään transmuistotilaisuus Transgender Day of Remembrance, joka on kansainvälinen muistopäivä väkivallan uhreina kuolleiden ihmisten muistolle. Muistotilaisuus järjestetään tänä vuonna myös Lahdessa. Tilaisuus alkaa Helsingissä klo 18.00 eduskuntatalon rappusilla. Tapahtuma on uskonnollisesti ja aattellisesti sitoutumaton, joten poliittisia, uskonnollisia tai järjestötunnuksia ei toivota tilaisuuteen. Kynttilöitä on saatavilla paikan päällä. Tilaisuus tulkataan kotimaiselle viittomakielelle.

TransHelsinki on vuosittainen valtakunnallinen tapahtuma, jota on järjestetty vuodesta 1993. Tapahtuma on suunnattu kaikille, joita sukupuolen moninaisuus omassa elämässä koskettaa, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä kaikille niille, jotka haluavat tietää enemmän sukupuolen moninaisuudesta. TransHelsingin yhteydessä järjestetään sekä kaikille avoimia seminaareja että tietyille kohderyhmille suunnattuja ohjelmanumeroita, kahvi-iltoja ja keskustelutilaisuuksia. Tapahtumia järjestävät muun muassa Trasek, Seta ja Transtukipiste, Amnestyn Suomen osasto, Dreamwear Club, Sateenkaariperheet.

Ohjelma Facebookissa: https://www.facebook.com/transhelsinki/

Ohjelma verkkosivuilla: http://transtukipiste.fi/transhelsinki/

Pahoittelut, tähän uutiseen ei voi kommentoida.

Transtukipiste

Pasilanraitio 5 (toinen kerros)
00240 Helsinki

Toimistolle kuljetaan hissillä Pasilanraition puolelta, jossa ovisummeri sijaitsee. Käynti on esteetön. Toimistolle pääsee myös Fredriksberginkadun puolelta portaita pitkin. Ilmoitathan etukäteen henkilökunnalle, mikäli käytät jälkimmäistä reittiä.

Setan Transtukipiste l  Pasilanraitio 5, 00240 Helsinki  l  Sivun toteutus Niko Ala-Opas  |  Ulkoasu Musta Design